Vandaag treedt de langverwachte crypto wetgeving in werking in Hong Kong. Onder de nieuwe wet kunnen crypto exchanges aan de slag in het land, mits ze een vergunning krijgen en bereid zijn de hoge kosten te betalen. De nieuwe wetgeving kan mogelijk grote invloed hebben op de globale crypto sector en nieuwe investeerders aantrekken. 

https://twitter.com/FintechNewsHK/status/1664146972360540160

Nieuwe crypto wetgeving in Hong Kong

Vanaf vandaag kunnen crypto exchanges een vergunning aanvragen in Hong Kong. Zodra de lokale Security and Futures Commission (SFP) het verzoek goedkeurt, kunnen ze starten met het verlenen van crypto diensten in de Aziatische stadstaat.

De crypto exchanges moeten zich echter wel aan een aantal regels houden in Hong Kong. Zo mogen alleen tokens verhandeld die als ‘betrouwbaar’ bestempeld zijn. Tokens moeten minimaal 12 maanden bestaan en dubieuze memecoins zullen niet te koop zijn in Hong Kong. 

Ook mogen exchanges geen rente bieden op tokens door middel van staking diensten. Ook zijn derivaten vooralsnog niet toegestaan. De wetgevers geven echter aan dat het belang van derivaten bestudeerd zal worden en mogelijk in de toekomst wel mogelijk wordt.

Daarnaast is vooralsnog het handelen in stablecoins niet mogelijk op crypto exchanges in Hong Kong. Stablecoins zijn een aparte categorie binnen cryptovaluta en hiervoor moeten aparte regels vastgesteld worden. Tot deze specifieke stabelcoin regulatie in werking is moeten consumenten in Hong Kong het zonder stablecoins doen.

Waarom is dit zo belangrijk?

De introductie van de crypto wetgeving in Hong Kong is een opvallende ontwikkeling in de crypto-industrie aangezien China in de afgelopen jaren juist handel en exchanges verbood in het land. Tientallen crypto bedrijven, waaronder enkele prominente exchanges, staan te trappelen om in Hong Kong aan de slag te gaan. Er zitten echter hoge kosten voor exchanges aan verbonden.

Aangezien de Verenigde Staten het crypto bedrijven steeds moeilijker maakt, overwegen veel firma’s een verhuizing naar crypto vriendelijkere jurisdicties. Introducties van duidelijkere crypto regels zijn dus een welkome ontwikkeling voor de globale crypto sector.

The post Analyse: Crypto wetgeving in Hong Kong treedt vandaag in werking
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!