De beste aandelen tijdens hoge inflatie

Nu de bezorgdheid over de inflatie blijft toenemen, is het slim om eens te kijken naar de bedrijven die zich deze extreme inflatie kunnen veroorloven. Alphastocks heeft daarom twee interessante aandelen die je in de gaten kunt houden nu de inflatie blijft stijgen.

Historische sector- en aandelenprestaties

De best presterende aandelen in een inflatie-omgeving zijn energie, financiële bedrijven, edelmetaal bedrijven, vastgoedfondsen (REIT’s) en essentiële consumentengoederen. Met uitzondering van de edelmetalen zijn veel van deze sectoren de meest essentiële diensten en producten voor de consument, zoals jij en ik.

Aan de minder goede kant staan communicatie, IT, hypotheekverstrekkers en discretionaire consumentenbedrijven. Bedrijven die arbeidsintensief zijn of buiten het domein van de “must-haves” van consumenten vallen hebben het vaak zwaar.  Vanzelfsprekend hebben de zogenaamde “snelle” groeiers ook last van hoge inflatie, omdat ze vaak groei stimuleren met geleend geld (wat duurder wordt door stijgende rente) en omdat ze vaak nog geen winst maken.

Dit betekent niet dat alle groeiaandelen in een hoge inflatie zullen worden afgestraft, maar het kan een goed idee zijn om meer aandacht te besteden aan de keuze van deze aandelen. Dienstverlenende bedrijven met lagere arbeidskosten en voldoende cash om investeringen te financieren kunnen zaken zijn om op te letten. Voor snelle groeiers geldt in deze tijden; “hoe essentiëler de dienstverlening/product, hoe beter”.

Twee interessante aandelen

Alphabet (Google)

De technologie sector als geheel is misschien niet de beste plek om je geld te stoppen in deze tijden, maar Alphabet (Google) heeft een van de meest veerkrachtige bedrijfsmodellen in de markt. Hoewel de advertentie-uitgaven op korte termijn kunnen dalen, zullen gebruikers nog steeds gebruik maken van de zoekmachines, YouTube, advertenties, etc. Alphabet heeft ook meer dan genoeg cash om deze moeilijke tijden door te komen. Met bijna 125 miljard dollar in cash kunnen ze wel even vooruit.

Berkshire Hathaway

Berkshire Hathaway wordt geleid door ons favoriete beleggersduo aller tijden, Warren Buffett en Charlie Munger. Met samen meer dan een eeuw ervaring op de aandelenmarkt heeft het duo bijna elke denkbare macro-economische trend meegemaakt en overleefd, dus een situatie als deze zou voor hen niet heel nieuw zijn.

Berkshire Hathaway bezit als holding een gespreide portefeuille van investeringen in verschillende sectoren, maar hun expertise ligt bij de bank- en verzekeringssecotor en zoals Alphastocks eerder zei, presteert de financiële sector in dit klimaat gewoonlijk vrij goed.

Takeaway

Inflatie is niet persé slecht, en het kan zelfs een teken zijn van een gezonde economie. Inflatie, rentestanden en failliesementen zijn allemaal onderdeel van de economische cyclus. Over de lange termijn zullen de beste bedrijven het overleven en je goede rendementen opleveren. Raak daarom niet in paniek en beleg alleen met geld dat je kunt missen. Hiermee voorkom je paniek en slaap je een stuk beter!

Dit artikel is geschreven door AlphaStocks. Ben jij benieuwd hoe je jouw beleggingen (crypto, aandelen en edelmetalen) beter kunt tracken? Neem dan een kijkje op AlphaStocks. Naast het feit dat je jouw investeringen gratis kunt tracken, lees je er ook uitgebreide aandelen analyses en diverse blogs!

The post Analyse: De beste aandelen tijdens hoge inflatie
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht