Het Amerikaanse business intelligence- en softwarebedrijf MicroStrategy heeft een vacature online gezet voor een Bitcoin Lightning-software engineer. Dit wijst op een nieuwe stap in de wereld van digitale activa. 

De vacature vermeldt dat de software van het Lightning Network bedrijven zal voorzien van beveiligings- en e-commerce producten. Het Lightning Network is een laag 2 schaalsysteem voor bitcoin (BTC), ontworpen om de snelheid van het verzenden en ontvangen van betalingen op de blockchain te verhogen.

Normaal gesproken zijn bitcoin transacties relatief traag en duur. Het Lightning netwerk maakt transacties mogelijk en biedt een oplossing voor het grote schaalbaarheidsprobleem van Bitcoin.

Naar wie is MicroStategy op zoek voor Bitcoin-baan?

De functie zoekt een ervaren softwareontwikkelaar voor een project om een op het Lightning Network gebaseerd Software as a Service (SaaS) platform te bouwen. Het nieuwe platform zal worden ontwikkeld om ondernemingen te voorzien van “innovatieve oplossingen voor cyberveiligheidsuitdagingen en het mogelijk maken van nieuwe e-commerce use cases”, aldus het bedrijf.

Naast “een tegendraadse mindset” moet de sollicitant beschikken over certificaten en kennis van tools en programmeertalen. Er wordt ook gevraagd naar ervaring met Decentralized Finance (DeFi). Dit omdat de nieuwe engineer ook aan deze technologieën zal moeten bouwen.

DeFi is een vorm van lenen met smart contracts waarbij geen brokers of tussenpersonen nodig zijn. Het is meestal gebaseerd op andere blockchains zoals Ethereum, Solana of Binance Smart Chain.

MicroStrategy houdt van Bitcoin

MicroStrategy werd opgericht in 1989 en bezit de grootste bitcoin reserve ter wereld. Het bedrijf begon een bitcoin-aankoop golf in augustus 2020 die heeft geleid tot een reserve van 130.000 BTC.

MicroStrategy-medeoprichter en voormalig CEO Michael Saylor staat bekend als een Bitcoin-maximalist en verdediger van de cryptocurrency.

Vorige maand was in het bitcoin nieuws te lezen dat MicroStrategy bekend maakte dat het bedrijf een succes wil maken van Lightning Network. 

Saylor trad op 2 augustus af als CEO, maar blijft uitvoerend voorzitter van het bedrijf. 

The post Analyse: MicroStrategy wil aan Bitcoin Lightning Network bouwen, zoekt engineer
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!