“De crypto winter kan langer dan een jaar duren”

Het zal slechts weinigen zijn ontgaan dat de koersen van vrijwel alle cryptocurrencies op dit moment behoorlijk onder water staan. Bitcoin (BTC) probeert op dit moment krampachtig het niveau rond de $30.000 vast te houden en eigenlijk alle altcoins zijn aardig door het putje gegaan. Volgens de oprichter van het Delta Blockchain Fund, Kavita Gupta, zitten we dan ook in een ware “crypto winter”. Deze periode kan volgens Gupta nog zeker een jaar duren.

Crypto winter

In een interview met Bloomberg stelt Gupta duidelijk dat de crypto markt na de aanzienlijke correctie in een crypto winter is beland. Daarnaast is de huidige prijsactie aardig te vergelijken met voorgaande crypto winters. Ze stelt daarom ook dat het aannemelijk is dat deze periode van neerwaartse prijsdruk nog zeker een jaar tot anderhalf jaar zou kunnen duren.

Gupta verwacht zelfs dat de bitcoin koers helemaal tot $14.000 zou kunnen zakken voordat de prijs weet te stabiliseren. Hetzelfde lot staat de koers van de op-een-na grootste cryptocurrency, ethereum (ETH), te wachten. 

“Ik denk dat dit pas het begin is van de crypto-winter. […] We gaan hier minstens anderhalf jaar blijven. Ik geloof niet dat Bitcoin binnen anderhalf jaar teruggaat naar $45.000, $50.000 of $60.000. […] Ik ben erg verbaasd dat mensen verwachten dat Bitcoin rond de $30.000 zal blijven schommelen. Ik verwacht wel dat het gaat dalen naar ergens tussen de $14.000,” aldus Gupta. 

Nieuwe all-time high?

Het is overduidelijk dat de nabije toekomst weinig positiefs in petto heeft als we Gupta mogen geloven. Desalniettemin is ze er heilig van overtuigd dat bitcoin gewoon weer een nieuwe all-time high zal neerzetten als de crypto winter ten einde zal komen. Daarnaast biedt de huidige marktcorrectie een kans voor meer adoptie van cryptomunten zoals bitcoin en ethereum. Bovendien suggereerde Gupta dat hoe meer bedrijven bitcoin in hun balans blijven opnemen, hoe groter de kans op een nieuwe piek.  

Ook sprak Gupta kort over de recente instorting van het Terra (LUNA) ecosysteem. Volgens haar zal de ondergang van de TerraUSD (UST) stablecoin de toekomst van de stablecoin sector veranderen. Stablecoin projecten zullen genoodzaakt zijn om de koppeling van de stablecoin te beschermen met fiat valuta, niet met andere cryptovaluta, zoals TerraUSD dat wel deed.

The post Analyse: “De crypto winter kan langer dan een jaar duren”
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht