De directeur van Litecoin bespreekt de voordelen en nadelen van PoW via PoS

Cryptocurrency community is getuige geweest van een strijd over de status van het consensusalgoritme. Het Proof-of-Work en het Proof-of-Stake (PoS) van Ethererum staan ​​onder de scanner wat hetzelfde betreft.

Xinxi Wang, directeur van de Litecoin Foundation en CEO van COINUT-uitwisseling, legt de voordelen en nadelen uit van een consensusmechanisme van Proof of Work boven Proof of Stake in een interview. Volgens Wang,

“Ik zie geen voordelen van PoS ten opzichte van PoW. Mensen bekritiseerden dat PoW energie verbruikt. Maar die energie werd gebruikt voor het goede, dat wil zeggen, veiligheid. “

In het kader van het bewijs van een uitbetalingssysteem zetten de valutahouders munten om hun transacties te bevestigen, in plaats van hun rekenkracht te gebruiken. Ze ontvangen ook hun beloningen voor hetzelfde. Bitcoin gemeenschapsdeskundigen verwijzen naar dit fenomeen een plutocratie. Hierin worden de rijke mensen rijker, in tegenstelling tot Proof of Work, wat een meritocratie wordt genoemd. In een meritocratie krijgen de mijnwerkers die de beste uitrusting bezitten meer te winnen.

“PoS heeft problemen als de rijken rijker worden, en dat als een groep mensen meer dan 51% controleert, niemand die controle kan verbreken, terwijl je voor PoW meer hashkracht kunt investeren om de controle te verbreken”

Charlie Lee, de maker van Litecoin, heeft aangekondigd dat hij eerder dit jaar vertrouwelijke transacties wil toevoegen aan LTC. Ze werken samen met Beam, op privacy gebaseerde Cryptocurrency om de implementatie van Mimble Wimble-technologie voor Litecoin te onderzoeken.

Wang, die ook een Litecoin-kernontwikkelaar is, spreekt zijn opwinding uit over de implementatie van Mimble Wimble-technologie in het Litecoin-netwerk.

“Monero’s ringsignatuur op basis van CT heeft als probleem dat zijn UTXO (TXO om precies te zijn) set steeds groter wordt en dus een probleem met de schaalbaarheid veroorzaakt. MimbleWimble is effectief CT + CoinShuffle en heeft dus dit probleem niet. “

“Ik denk dat MimbleWimble-technologie eigenlijk best cool is. Dus toen ik er voor het eerst over leerde, lijkt het een goede manier om zowel privacy als schaalbaarheid en privacy te krijgen die het schalen niet hard of veel erger maakt, wat erg gaaf is. Dus ik ben ja blij om te zien waar deze technologie naar toe gaat. “

Het verhitte debat

Terwijl de meerderheid van de crypto-gemeenschap heftige discussies voert over Bitcoin [BTC] ‘s enorme energieverbruik op het gebied van mijnbouw, zei Wang:

“Mensen bekritiseerden dat PoW energie verbruikt. Maar die energie werd gebruikt voor het goede, dat wil zeggen, veiligheid. “

Uitzetten is goed voor de gebruikers die al inzetten bezitten is een gegeven cryptocurrency in een netwerk. Het stelt hen in staat om meer beloningen te verdienen. Wang bekritiseerde vervolgens het PoS-protocol en zei dat de rijken meer rijkdom zouden verzamelen.

“… als een groep mensen meer dan 51% controleert, kan niemand die controle verbreken, terwijl je voor PoW meer hashkracht kunt investeren om de controle te verbreken.”

 

 

bron: https://www.cryptonewsz.com/litecoins-director-discusses-advantages-and-disadvantages-of-pow-over-pos/10856/

Deel dit bericht