Hoop op beginnende Bullrun onterecht?

  • Bitcoin daalde gisteren met 9,3 procent door hoge volumes, waardoor de uitbarsting van de driehoek die afgelopen maandag plaatsvond, ongeldig werd  .

  • Een UTC van minder dan $ 3.714 zou vandaag de bearish outside omkeerkaars van zondag bevestigen en de deuren openen naar niveaus onder $ 3.400.

  • De grafieken met een langere duur signaleren echter een bearish uitputting en een daling naar $ 3.400 of lager kan van korte duur zijn.

  • Een beweging boven $ 4.190 (de laagste van de vorige dag) is nodig om de optimistische vooruitzichten te doen herleven.

Bitcoin (BTC) ontwijdde de ene dag op de andere, waardoor de tussentijdse bullish outlook vertroebeld werd, en  er een diepere daling kwam. Daardoor lijkt een belangrijke ondersteuning nabij $ 3.700 geschonden.

De marktkapitalisatie steeg flink in de buurt van $ 4.200 in de Aziatische handel gisteren. Alleen viel het terug tot onder $ 3800. Die dia van 9,31 procent is de grootste eendaagse daling sinds 11 januari.

Opmerkelijk was dat de handel in volumes over alle cryptocurrency-uitwisselingen op zondag 10 dollar bedroeg, de hoogste sinds 25 april 2018, volgens CoinMarketCap .

De massale uitverkoop wist de winst van de afgelopen vijf dagen teniet en verzwakte daarmee de bullish-case van de break van afgelopen maandag boven $ 3.800.

Dat gezegd hebbende, zou een bullish-bearish trendverandering alleen worden bevestigd als de uitverkoop gisteren wordt uitgebreid naar niveaus onder $ 3.700. Verder zouden de verliezen na een potentiële bearish omkering mogelijk van korte duur zijn, aangezien tekenen van uitputting door de verkoper op langere- termijngrafieken naar voren zijn gekomen .

Vanaf het moment van schrijven verandert BTC zijn handen op $ 3.780 op Bitstamp, wat neerkomt op een daling van 7.78 procent op 24-uurs basis.

Dagelijkse grafiek

Zoals we hierboven hebben gezien, creëerde BTC gisteren een veel gebruikte candlestick-patroon met de naam ‘bearish outside-day’ – wat de uitbarsting van de driehoek op 18 februari ongeldig maakte.

Een bearish omkering zou worden bevestigd als de prijzen vandaag (UTC) onder de $ 3.714 (het laagst van zondag) eindigen. Dat zou een daling in de richting van de recente dieptepunten onder $ 3.400 kunnen opleveren.

Grafiek per uur

De kans dat BTC vandaag wordt gesloten onder $ 3.714 zou stijgen als het wimpelpatroon op de 4-hour chart wordt doorbroken.

Een pauze onder de onderkant van de wimpel, momenteel $ 3.740, zou een uitsplitsing bevestigen en zou kunnen worden gevolgd door een uitverkoop tot $ 3.360 (doel volgens de gemeten verplaatsingsmethode).

BTC kan echter weer oplopen tot $ 4000 als de wimpel aan de hogere kant wordt doorbroken.

Wekelijkse grafiek

De omgekeerde hamer in de bovenstaande grafiek geeft aan dat de kopers vorige week winsten konden optekenen, ondanks de mentaliteit van verkopen in opkomst.

Simpel gezegd, de stieren beginnen de kracht van de beer te testen, wat een teken is dat de markt uitgebodemd is.

Toch moeten verkopers voorzichtig zijn, zelfs als de prijzen vandaag onder $ 3.700 komen, omdat de daaruit voortvloeiende verliezen van korte duur kunnen zijn.

 

 

 

 

Bitcoin-  afbeelding via Shutterstock; grafieken door  Trading View
Verdere bron: https://www.coindesk.com/
Omkar Godbole
https://www.twitter.com/godbole17

Deel dit bericht