De Internet Computer is live; Dfinity lanceert ambitieus Ethereum concurrent voor decentraal internet

De zeer langverwachte “Internet Computer” van de Dfinity Foundation is eindelijk live. Het project werd in 2016 onthuld, in Zwitserland ontwikkeld en haalde meer dan een 100 miljoen op in een financieringsronde in 2018.

Deze Internet Computer wil de basis worden van een nieuw soort decentraal internet dat voornamelijk draait op smart contracts. Het gaat hiermee de concurrentie met Ethereum (ETH) aan, maar waar Ethereum momenteel nog vooral op financiële applicaties is gericht, wil de Internet Computer hét platform worden voor alle internetdiensten.

“In wezen is de Internet Computer ‘s werelds eerste blockchain die op websnelheid draait met onbeperkte capaciteit. Het lost de ‘blockchain-trilemma’ op door een blockchain-netwerk te produceren dat gedecentraliseerd, veilig en schaalbaar is.

Dit is een compleet nieuw platform. Dit is een openbaar platform, het is een verlengstuk van het internet. Uiteindelijk gaan we naar blockchain-singulariteit.”

Aldus Dominic Williams, oprichter van Dfinity. Het nieuwe netwerk gebruikt een “algorithmic governance system” genaamd Network Nervous System (NNS). NNS is een gedecentraliseerd getokeniseerd bestuurssysteem dat volledig open is. Iedereen kan een voorstel indienen bij NNS, en als het wordt aangenomen, wordt het onmiddellijk en automatisch uitgevoerd.

De Internet Computer heeft ook een eigen cryptocurrency met ICP (voorheen DFN). Deze staat op Coinbase echter vandaag 30% in de min, maar schoot voor lancering al hard omhoog. Daarnaast heeft het nieuwe platform al een decentrale cryptocurrency-exchange (DEX) genaamd Enso Finance en een sociaal netwerkplatform met Distrikt.

 

The post Analyse: De Internet Computer is live; Dfinity lanceert ambitieus Ethereum concurrent voor decentraal internet
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht