“De meeste blockchains zullen niet overleven”, aldus Fantom CEO

Er bestaan op dit moment meer dan 20,000 verschillende blockchains. Al deze verschillende netwerken strijden met elkaar om een deel van de alsmaar groeiende markt op te eisen. Echter, de kans is groot dat verreweg de meeste van deze crypto-projecten uiteindelijk niet zullen overleven. Vooral tijdens periodes waarin de koersen van vrijwel alle cryptocurrencies diep in het rood staan.

Fantom CEO

Dat stelt de CEO van Fantom (FTM), Michael Kong, in een interview met Decrypt. Hij gelooft dat het absoluut mogelijk is om best een aantal crypto netwerken te hebben die naast elkaar kunnen bestaan. Echter, hij verwacht dat dit er uiteindelijk niet meer dan 20 zullen zijn. Dat zou betekenen dat slechts 0,1% van alle bestaande blockchains niet vroeg of laat ten onder zal gaan.

“Ik denk dat je in de toekomst misschien niet 20 of 30 verschillende chains zult hebben… maar ik denk dat je nog maar een paar chains zult hebben, en ik denk dat ze een groot marktaandeel zullen krijgen,” zei Kong. “Mensen gebruiken meerdere verschillende blockchains, dat is vandaag het geval, en ik denk dat dat in de toekomst zo zal blijven.”

De strijd met Ethereum

Fantom werd in 2019 gelanceerd en is een layer-1 blockchain met als doel een alternatief te bieden voor de hoge kosten en lage snelheden waar Ethereum-gebruikers vaak over klagen. Layer-1 protocollen zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Solana (SOL) maken gebruik van hun eigen blockchain, waardoor applicaties weer bovenop hun protocol kunnen worden gebouwd.

Kong verwacht dat zijn eigen Fantom blockchain de strijd aan kan gaan met het Ethereum netwerk. Hij geeft aan dat dit netwerk nog lang zal kampen met hoge transactiekosten en een lage capaciteit. Dat stelt Fantom in staat om optimaal te profiteren, aldus Michael Kong.

Volgens Kong was de merge voor velen ook best wel een teleurstelling. Veel mensen dachten namelijk dat tijdens deze update de problemen omtrent transactiekosten eindelijk werden aangepakt. 

Michael Kong hoopt uiteraard dat zijn Fantom netwerk in de toekomst een van de overgebleven netwerken zal zijn. Of dat ook daadwerkelijk zo gaat zijn zullen we moeten afwachten.

The post Analyse: “De meeste blockchains zullen niet overleven”, aldus Fantom CEO
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht