De Nederlander achter bekende cryptomunt Tether

Wat veel mensen niet zullen weten, is dat de man achter Tether Nederlands is. We hebben het namelijk over Jan Ludovicus van der Velde, uit Arnhem. Hij leidt de stablecoin die door vele mensen dagelijks gebruikt wordt, maar ook regelmatig onder vuur staat. Het Nederlandse Financieel Dagblad ging naar hem op zoek. Laten we eens gaan kijken waar dat toe leidde.

Jan Ludovicus, de leider van Tether

Het avontuur begon toen de mensen van het Financieel Dagblad alle Van der Velde’s uit Arnhem belde. Dit leidde tot niets. De leider van Tether werkt namelijk vanuit de schaduw. Niet onbegrijpelijk, want de cryptomunt is inmiddels bijna $78 miljard waard, en daar komt natuurlijk veel bij kijken.

Eén van de eigenschappen van een stablecoin is dat deze altijd gelijk is aan een dollar. Tether geeft hierom aan dat elke USDT gedekt wordt door een dollar. Je zou Tether dan ook kunnen zien als een centrale bank binnen de wereld van crypto. 

Er zijn hierdoor dan ook mensen die bang zijn dat Tether de Lehman Brothers van de cryptowereld zal worden. Op dit moment is een groot deel van de cryptomarkt namelijk afhankelijk van de munt. Tether kan, of wil, op dit moment geen bewijs geven over waar het onderpand is en hierdoor speculeren mensen dat het helemaal niet zo is dat elke USDT gedekt wordt door een dollar. 

Dat is dan ook de reden dat het Financieel Dagblad op zoek ging naar deze man, ze wilden meer over hem weten. Hij is namelijk CEO, maar ook groot aandeelhouder, in het cryptobedrijf Tether.

Van der Velde is echter lastig te vinden. Hij opereert namelijk graag op de achtergrond en is zo bijvoorbeeld ook niet aanwezig bij de rechtzaken waar zijn bedrijf bij betrokken is. Hier stuurt hij een groep vertegenwoordigers naartoe. 

Van der Velde woont in Hong Kong, al sinds de jaren ’80. Het Financieel Dagblad wist echter zijn adres te achterhalen, en belde hier dan ook aan. Ze konden hem echter niet vinden, want ook zijn adres was blijkbaar lastig te vinden. 

Zo faalt deze poging om meer te weten te komen over Jan Ludovicus van der Velde, maar waarschijnlijk zullen er nog velen pogingen gedaan worden, want zijn bedrijf Tether staat in het middelpunt van de belangstelling. Wij volgen de ontwikkelingen rondom Tether in ieder geval op de voet, en zullen je hier dan ook zeker over op de hoogte houden.

Wil jij beginnen met handelen in crypto? Dat kan bijvoorbeeld via Huobi. Gebruik deze link en ben binnen 5 minuten eigenaar van je eerste Bitcoin!

Het bericht De Nederlander achter bekende cryptomunt Tether verscheen eerst op CryptoBieb.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht