“Dogecoin letterlijk naar de maan;” SpaceX van Elon Musk accepteert DOGE voor maanmissie

SpaceX gaat de “DOGE-1 Mission to the Moon” volgend jaar lanceren. Het ruimtevaartbedrijf van Tesla CEO Elon Musk accepteert alleen Dogecoin (DOGE) voor de financiering. De maanmissie wordt uitgevoerd in samenwerking met Geometric Energy Corporation, die het nieuws op 9 mei aankondigde.

De DOGE-1 zal een lading van 40 killogram aan CubeSats (nanosatellieten) vervoeren op een Falcon 9 raket van SpaceX. Het doel is om “lunar-spatial” data te vergaren met behulp van sensoren en camera’s op de satellieten.

Het wordt de “allereerste commerciële maanmissie in de geschiedenis volledig betaald met DOGE,” meldt het persbericht. Het is echter onduidelijk hoe Dogecoin precies de missie zal financieren. De raket zal ergens in het eerste kwartaal van 2022 lanceren. Tom Echinero, vicepresident commerciële verkoop van SpaceX, zegt:

“Deze missie zal de toepassing van cryptocurrency buiten de baan om de aarde demonstreren en de basis leggen voor interplanetaire handel. We zijn verheugd om DOGE-1 naar de maan te lanceren!”

Voor nu gaat de dogecoin prijs nog niet naar de maan. De DOGE koers daalde gisteren na het gastoptreden van Musk tijdens Saturday Night Live met bijna 35% van $0,66 naar $0,43. Gisterenavond steeg de koers weer iets en uiteindelijk kwam dogecoin weer bij $0,59 uit, maar zakte gedurende nacht terug naar $0,52.

Wellicht geeft dit nieuws de dogecoin koers nog een verdere boost later vandaag. Was de tweet van Musk dus toch niet zomaar een 1 april grap?

The post Analyse: “Dogecoin letterlijk naar de maan;” SpaceX van Elon Musk accepteert DOGE voor maanmissie
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!