Eerste bitcoin (BTC) exchange van China stopt met crypto-activiteiten

De eerste cryptocurrency exchange van China, BTCChina, zal volgens verschillende berichten niet meer actief zijn in de crypto industrie. Het bedrijf is sinds 2019 ook stakeholder van ZG.com, maar zou zijn aandeel reeds verkocht hebben. 

Het Chinese persbureau The 21st Century Business Herald kwam met het nieuwsbericht en wist te vertellen dat het aandeel is overgenomen door een niet nader genoemd bedrijf uit Dubai. In het rapport staat vermeld dat ZG.com een onafhankelijke cryptocurrency exchange is. Ze zouden geregistreerd zijn in onder andere de Verenigde Staten en Singapore. BTCChina investeerde in januari 2019 en stopt daar nu dus mee.

Het besluit is een gevolg van het strenge beleid in China. Zo is mining bijvoorbeeld op grote schaal verboden. Hiertoe heeft het Chinese bedrijf besloten om de crypto industrie volledig te verlaten, aldus de South China Morning Post.

Huang Xiaoyu en Yang Linke zijn de oprichters van BTCChina, dat in 2011 is opgericht. In oktober 2017 stopte het bedrijf echter al met de handel in crypto, na een verbod van de Chinese overheid. BTCChina verkocht hierna de exchange activiteiten aan een investeringsfonds uit Hongkong. De exchange ging hierna (grotendeels) verder onder de naam BTCC.

Crypto chaos in China

Al maandenlang is de Chinese overheid druk bezig met het hard aanpakken van crypto. Zo is bitcoin mining op grote schaal verboden in tal van provincies, waaronder Sichuan en Yunnan. 

Daarnaast hebben grote Chinese banken zoals de Agricultural Bank of China al bevestigd dat de Chinese overheid crypto-gerelateerde transacties op bankrekeningen in China ook zal gaan verbieden.

BTCC zelf gaf vorige week trouwens nog aan dat het vooralsnog niet geraakt is door alle strenge regels:

BTCC is vooralsnog niet getroffen omdat BTCC geen handel in cryptocurrencies aanbiedt, maar afgeleiden van cryptocurrencies.

Zoals eerder deze week op Crypto Insiders te lezen was hoeft alle negativiteit vanuit China echter helemaal geen probleem te zijn. Natuurlijk is bitcoin (BTC) (en alle andere cryptocurrencies) hard getroffen in de afgelopen maanden. Gelukkig zijn er voldoende tekenen dat bitcoin hier weer bovenop komt. Waar veel miners hun spullen hebben verkocht, zijn er ook voldoende die hun activiteiten simpelweg ergens anders voortzetten. En waar China crypto aan het verbannen is, doet men in bijvoorbeeld El Salvador precies het tegenovergestelde. Wat de koers uiteindelijk gaat doen zal de tijd nog moeten leren.

The post Analyse: Eerste bitcoin (BTC) exchange van China stopt met crypto-activiteiten
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht