Voor ‘t zelfde geld: Koop je Ethereum voor $10, en dat zonder enige crypto kennis!

Crypto Insiders geeft een uniek aanbod met een nieuwe serie artikelen genaamd ‘Voor ‘t zelfde geld’. Hierin interviewen wij onze crypto coaches, analisten en andere crypto fanaten over hun standpunt in de markt.

In de eerste artikelen doen we een voorstelrondje. Dit is om te laten zien wie zij zijn en waarvoor je bij deze insiders terecht kan. Deze keer spreken wij Rico Engelbarts (34), de ‘head of partnerships’ en een van de oprichters van Crypto Insiders.

Toen Crypto Insiders net begon, was hij met afstand degene met de meeste cryptokennis binnen het bedrijf. Engelbarts was hét gezicht en verantwoordelijk voor het netwerken met externe partijen. Na een tijdje hield hij zich meer op de achtergrond om te werken aan projecten achter de schermen van Crypto Insiders.

Een mooie start

“In 2012 vertelde een vriend van mij over Bitcoin en de use case van deze munt. Destijds sprak een gedecentraliseerd geldsysteem me niet echt aan. Ik snapte hoe dit werkte, maar ik vond het eigenlijk wel fijn dat de bank mijn geld bijhield.”

Toch wist die vriend mijn twijfel om te zetten in vertrouwen. Dit resulteerde in mijn eerste crypto aankoop in 2013; tien bitcoin voor ongeveer tweehonderd dollar per stuk.

“Ik hield ze niet, maar ik verkocht ze anderhalf jaar later met vijftig procent winst om op reis te gaan. Daarna heb ik niet meer omgekeken naar crypto, totdat die vriend van me mij weer berichtte. ‘Ethereum is de volgende stap in de blockchain-technologie’, zei hij. Maar ik snapte er niks van.”

“Ondanks mijn onkunde over dit project werd ik erg nieuwsgierig”, vertelt Engelbarts. Ethereum kostte destijds nog tien dollar per stuk.

Ik stapte er in, maar de prijs deed voor lange tijd helemaal niks. Dit veranderde toen ik ergens in het begin van 2017 mijn crypto-wallet opende; Ethereum was gestegen naar $27. Dit was voor mij een teken om meer en meer te leren over crypto.

“Ik ging me volle bak verdiepen in het traden en zo geschiedde. We startten Crypto Insiders met een groep vrienden. We stonden aan het begin van de bull run van 2017 en op dat moment ben ik fulltime ingestapt in de cryptomarkt. Ik hield me in dat jaar vooral bezig met het vinden en het bijhouden van ICO’s.”

Altijd verder blijven kijken

“Ik ben tot op de dag van vandaag nog altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden om geld te verdienen. Het is wat mij betreft altijd goed om te kijken naar andere manieren om het portfolio te laten groeien. Dit is wel onder de voorwaarde dat het in het verlengde moet liggen van iets wat ik leuk vind. Daarnaast moet ik het nut er van inzien, anders kan ik mijn hoofd er niet naar zetten”, zegt Engelbarts.

Netwerken

Bij het netwerken voor Crypto Insiders was het zijn drijfveer om de meest bruikbare connecties te zoeken.

Een belangrijke vraag die ik mezelf vaak stelde was: hoe kunnen wij een toegevoegde waarde zijn voor elkaar? Onze dienstverlening moet namelijk altijd succes genereren voor onze partners en vice versa.

Met de kennis die Engelbarts de afgelopen tien jaar heeft opgebouwd binnen de cryptomarkt en het netwerken voor Crypto Insiders, is hij druk met verschillende projecten achter de schermen. Hierdoor is hij beperkt bereikbaar, maar hij laat zijn digitale deur altijd op een kiertje om te sparren over ondernemerschap en lange termijn investeringen.

The post Analyse: Voor ‘t zelfde geld: Koop je Ethereum voor $10, en dat zonder enige crypto kennis!
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht