Ethereum 2.0 behaalt mijlpaal van 200.000 validators, ETH-staking groeit flink

Het Ethereum-netwerk wacht op een grote aanpassing genaamd Serenity, beter bekend als ETH 2.0. Hiermee gaat het netwerk over van Proof-of-Work op Proof-of-Stake, en de vroege deelnemers van dit netwerk zijn enthousiast. De hoeveelheid ether-tokens die door middel van staking wordt vergrendeld groeit hard en het aantal validators is afgelopen weekend gestegen tot 200.000 deelnemers.

Dat is te lezen op de website waarop je je aan kunt melden als validator, ETH2 Launchpad. Op het moment van schrijven zijn er 200.215 validators die in totaal 6.605.328 ETH hebben vastgelegd op het netwerk. Precies een maand geleden ging het nog om 5,91 miljoen Ether — het is dus een toename van bijna 12% in korte tijd. De vastgelegde Ether heeft momenteel een waarde van zo’n 1,3 miljard euro. Om een validator te worden moet je de beschikking hebben over 32 ETH en bereid zijn om dit vast te leggen om je status als validator te behouden.

Onderdeel van de overstap naar ETH 2.0 is de London-hardfork. Hierdoor zal het netwerk gas fees gaan vernietigen, wat het aanbod van Ethereum op den duur zal verkleinen. De hardfork moet op 4 augustus plaatsvinden. Proof-of-Stake (PoS) zal als voordeel hebben dat het netwerk een stuk zuiniger zal zijn dan met PoW, omdat miners niet meer de dienst uitmaken bij het bevestigen van transacties. Dat zal lagere transactiekosten en betere schaalbaarheid als gevolg hebben.

Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin verwacht bovendien dat het inzetten van sharding een transactiesnelheid van 100.000 transacties per seconde mogelijk zal zijn. Met shard chains bevestigen validators slechts de transacties op de keten die zij controleren, in plaats van op de gehele keten, zoals op dit moment gebeurt. Wanneer de overstap van het huidige Ethereum naar Ethereum 2.0 is is nog onduidelijk, de London-hardfork is hier slechts een onderdeel van.

The post Analyse: Ethereum 2.0 behaalt mijlpaal van 200.000 validators, ETH-staking groeit flink
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht