Ethereum (ETH) opties volume voor het eerst hoger dan bitcoin (BTC) op Deribit

Een van de grootste exchanges op het gebied van handelen in derivaten, Deribit, heeft op maandag voor het eerst een bijzonder fenomeen opgemerkt. Het volume van ether (ETH) opties was voor het eerst hoger dan het volume van bitcoin (BTC) opties.

Opties zijn financiële instrumenten die gebaseerd zijn op de waarde van de onderliggende activa. Bitcoin opties op de waarde van bitcoin en ether opties op de waarde van ether. Met een optiecontract heeft de koper de optie om de onderliggende activa te kopen of verkopen, afhankelijk van het soort contract dat is afgesloten. Waar opties verschillen van futures is het feit dat bij opties de houder niet verplicht is te kopen of verkopen als hij dat niet wil.

Op maandag was het totale handelsvolume van bitcoin opties op Deribit $879,5 miljoen dollar. Ether ging hier ruimschoots overheen met een handelsvolume van maarliefst $1,32 miljard dollar. Ruim 50% meer! Deribit zelf stelde geen mening te hebben over de gebeurtenis.

Als je kijkt naar het handelsvolume van de gehele maand april op Deribit zie je echter nog wel dat het handelsvolume van bitcoin opties nog zeker vier keer hoger ligt dan dat van ether. Er moet daarom nog veel gebeuren voordat ether op langere termijn de koppositie van bitcoin overneemt als het op handelsvolume aankomt.

Deze tijdelijke verschuiving past goed in de huidige trend van de markt. Ether presteert al een tijdje beter dan bitcoin. Waar ether record na record neerzet, lijkt bitcoin het een stuk moeilijker te hebben. Het is daarom de vraag of de tijdelijke eerste plek van ether qua handelsvolume in opties slechts een voorbode is van een verschuivende langdurende trend of dat het in het grotere plaatje slechts een kleine anomalie is.

The post Analyse: Ethereum (ETH) opties volume voor het eerst hoger dan bitcoin (BTC) op Deribit
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht