Bitcoin (BTC) rijp voor een correctie? Deze 2 factoren schetsen een bearish beeld

Tussen $57.000 en $60.000 ligt een sterke weerstandszone waar de bitcoin (BTC) koers de afgelopen dagen niet doorheen wist te breken. Gisteren en afgelopen nacht corrigeerde de koers terug uit deze regio om weer bij een low van $54.731 uit te komen op crypto exchange Coinbase. Er zijn nu een aantal aanwijzingen dat de grond waar bitcoin nu opstaat wellicht niet zo stevig meer is.

Een eerste duidelijke aanwijzing dat bitcoin bezitters zich wellicht opmaken om wat te verkopen, zijn de balansen van exchanges. Bybt houdt bij hoeveel bitcoins er bij verschillende exchanges binnenkomen. Sturen meer mensen hun bitcoins naar de exchanges, dan is dit een mogelijk signaal dat zij hun BTC willen verkopen.

Terwijl Coinbase Pro, het platform voor institutionele investeerders, juist meer bitcoins weg zag stromen, was dat bij de andere grote exchanges een ander verhaal. Zo zag Binance 4.040 bitcoins binnen komen de afgelopen 24 uur. De afgelopen 7 dagen waren dit er zelfs 16.466 ter waarde van bijna een miljard dollar.

Huobi zag de afgelopen week 2.778 bitcoins binnen komen en Bitfinex 1.379. Ook veel gebruikers van Bitstamp stuurden de afgelopen dagen hun BTC naar de exchange. Dat handelsplatform zag 3.704 binnenstromen. Deze cijfers sluiten direct aan op een ander bearish signaal, namelijk de Crypto Fear & Greed Index.

Dit is een index die wordt samengesteld uit verschillende factoren, waaronder volatiliteit, het sentiment op social media en volume. Dit alles wordt uiteindelijk op een hoop gegooid waaruit een index naar voren komt. Deze index geeft aan wat het sentiment op de markt is. In het geval dat fear, of angst, de overhand heeft, kan het een goed koopmoment zijn. Bij greed is juist het tegenovergestelde waar.

De Fear & Greed Index is de afgelopen tijd steeds weer iets omhoog gekropen en leunt nu naar greed. Hoe hoger de index, hoe aannemelijker het wordt dat er een correctie plaatsvindt.

The post Analyse: Bitcoin (BTC) rijp voor een correctie? Deze 2 factoren schetsen een bearish beeld
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht