Ethereum (ETH) producten zagen afgelopen week “grootste uitstroom ooit,” meldt CoinShares

Vorige week rapporteerde CoinShares, een Brits investeringsbedrijf, nog over de grootste uitstroom uit bitcoin (BTC) investeringsproducten in een week ooit. Deze week ontvangen ethereum (ETH) producten dezelfde titel.

CoinShares meldt op 14 juni dat de netto uitstroom van alle institutionele cryptocurrency producten afgelopen week afgenomen is ten opzichte van een week daarvoor en dat komt overeen met een positiever marktsentiment. Afgelopen week lag de totale netto uitstroom op $21 miljoen terwijl die een week eerder nog $141 miljoen bedroeg. De totale wekelijkse uitstroom staat nu op $267 miljoen sinds medio mei, meldt CoinShares.

Voor bitcoin producten kwam de netto uitstroom afgelopen week op $10 miljoen uit, een behoorlijke daling ten opzichte van de $141 miljoen een week eerder. De handelsactiviteit in bitcoin producten nam afgelopen week met 43% toe. Daarentegen kwam de netto uitstroom voor ether producten afgelopen week op $12,7 miljoen uit:

“Ethereum had vorige week de grootste uitstroom ooit met een totaal van 12,7 miljoen dollar. Ethereum was de afgelopen maanden de sterke speler ten opzichte van Bitcoin, maar de instroom in de loop van de afgelopen week was gemengd, wat duidt op gemengde meningen onder beleggers.”

Aldus James Butterfill van CoinShares. Ook ripple (XRP) producten zagen afgelopen week een kleine uitstroom van zo’n $2,8 miljoen. Cardano (ADA) en Stellar lumens (XLM) zagen juist een kleine instroom van $1,7 miljoen en $1 miljoen, respectievelijk. Toch is hier wederom een kanttekening op zijn plaats. De uitstroom van de afgelopen weken zijn maar een fractie van de totale instroom in 2021:

“Hoewel het sentiment de afgelopen maand is afgezwakt, blijven beleggers over het algemeen toegewijd, gezien de omvang van de instroom dit jaar, die 13% van het beheerd vermogen of $5,8 miljard vertegenwoordigt, bijna gelijk aan de $6,7 miljard voor heel 2020.”

The post Analyse: Ethereum (ETH) producten zagen afgelopen week “grootste uitstroom ooit,” meldt CoinShares
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht