Goldman Sachs omarmt Ethereum en gaat ether (ETH) derivaten aan klanten aanbieden

Goldman Sachs, de enorme Amerikaanse investeringsbank, omarmde eerder dit jaar Bitcoin (BTC) met de herstart van een cryptocurrency handelsdesk. Nu gaat de financiële dienstverlener ook Ethereum (ETH) omarmen.

Goldman Sachs kondigt aan dat het ergens in de komende maanden nieuwe derivaten, als opties en futures, voor ether gaat aanbieden. Dat meldt persbureau Bloomberg op 15 juni:

Ondanks de recente koersdalingen blijft de interesse naar crypto onder institutionele investeerders flink stijgen, zegt Mathew McDermott, hoofd van digitale activa bij Goldman Sachs. De bank wil hun toegang naar deze markt gemakkelijker maken:

“We hebben veel interesse gezien van klanten die graag willen handelen, omdat ze deze niveaus een iets smakelijker instappunt vinden. We zien het als een reinigingsoefening om een deel van de leverage en het overschot in het systeem te verminderen, vooral vanuit een retail perspectief.”

Aldus McDermott. McDermott zegt dat zijn gesprekken met klanten aantonen dat digitale valuta niet simpelweg een rage zijn. In een onderzoek onder 850 instellingen ontdekte Goldman dat bijna één op de tien met cryptocurrencies handelt, en 20% is erin geïnteresseerd.

“Institutionele adoptie zal doorgaan. Ondanks de materiële prijscorrectie, blijven we een aanzienlijke hoeveelheid interesse in deze sector zien.”

Daarnaast is Goldman Sachs van plan om in meer crypto bedrijven te investeren, zegt McDermott. Goldman investeerde vorige maand $15 miljoen in Coin Metrics.

Onlangs kwam naar buiten dat een bankdirecteur bij Goldman Sachs vetrok nadat hij miljoenen uit zijn Dogecoin (DOGE) investering haalde. Coinbase nam eind vorige maand een voormalig Goldman Sachs directeur aan als hoofd beleidsmedewerker.

Jeff Currie, onderzoekshoofd bij Goldman Sachs, zei onlangs dat bitcoin geen “digitaal goud” is, maar eerder “digitaal koper.” Gisteren kwam naar buiten dat maar liefst een kwart van alle ether inmiddels vastzit in smart contracts als decentalized finance (DeFi) producten en Ethereum 2.0

The post Analyse: Goldman Sachs omarmt Ethereum en gaat ether (ETH) derivaten aan klanten aanbieden
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht