De crypto industrie zit momenteel in een lange, donkere en koude winter, maar er zijn tussen alle ellende ook positieve dingen te melden. Fenix Games is er namelijk in geslaagd om 150 miljoen dollar aan kapitaal op te halen om in blockchain games te investeren. Het bedrijf is van plan om de fondsen te gebruiken om een uitgeverij op te zetten gericht op mainstream blockchain games, meldt Venture Beat:

Durfkapitaalfonds voor blockchain games

Als je het aan Fenix Games CEO en mede-oprichter Chris Ko vraagt, dan is het bedrijf vooral een soort beleggingsfonds voor durfkapitalisten met een focus op blockchain gaming. Het doel van het bedrijf is om de volgende generatie van blockchain games te produceren en op de markt te brengen.

“We gaan dit project starten met een gigantische bak kapitaal om te investeren in studios. Ook willen we onze sterke balans gebruiken om een bak bestaande games uit de Web2-wereld te kopen om een portfolio op te bouwen.”

Aldus een enthousiaste Ko. De CEO onderstreept in gesprek met Venture Beat ook dat de markt voor blockchain gaming op dit moment nog niet op hetzelfde niveau ligt als de traditionele markt voor videospellen. De strategie van Fenix Games is om een ecosysteem voor blockchain games te bouwen via verschillende initiatieven.

Grote crypto ambities

Als het aan mensen binnen de industrie ligt, dan heeft blockchain gaming de potentie om de traditionele industrie op alle fronten te overklassen. “De AAA game-bedrijven van vandaag kunnen in de toekomst weleens heel weinig voorstellen ten opzichte van de blockchain gaming-industrie”, aldus Jack O’Holleran van het op Ethereum gebouwde Skale.

Skale is een partij die zich net als Fenix Games op de Web3-wereld richt en hun spellen op basis van blockchain technologie bouwt. Het vinden van een goed businessmodel voor de industrie blijft echter een uitdaging.

Met name de transactiekosten die soms behoorlijk op kunnen lopen, willen de gebruikerservaring nog weleens in de weg zitten. Gelukkig zijn er op dit moment voldoende initiatieven in ontwikkeling die de grootste blockchains van nu flink kunnen opschalen. De ambities van de invloedrijke figuren binnen de wereld van blockchain games zijn in ieder geval groot.

The post Analyse: Fenix Games haalt $150 miljoen op voor blockchain gaming project
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!