Frankrijk druk bezig met ICO-voorschriften

De Europese natie is van plan met wetten te komen om de uitgifte van cryptocurrencies te reguleren.

Frankrijk is een van de weinige grote economieën over de hele wereld die willen profiteren van de groeiende cryptocurrency-industrie. Het land is bereid om cryptocurrency-bedrijven te hosten die ICO’s willen lanceren als ze willen voldoen aan de wetten. Sommige landen, zoals China en Zuid-Korea, hebben ICO ‘s verboden, terwijl de VS wil dat digitale activa worden geclassificeerd als effecten. En voldoen aan de federale wetten die voor hen gelden. Veel anderen, zoals India, weten nog steeds niet welke kant ze op moeten. De Franse regering is van mening dat naleving van de regelgeving de projecten geloofwaardiger zal maken en het vertrouwen van beleggers zal vergroten. De autoriteiten zijn zelfs bereid om certificaten af ​​te geven aan compliante (mate van rekbaarheid)bedrijven.

Winsten worden belast

De regering is van plan de door de bedrijven verdiende winst te belasten en heeft een gezamenlijke taakgroep van de overheid en de industrie opgericht om boekhoudregels voor ICO’s in Frankrijk op te stellen. Fabrice Heuvrard, een auditor die deel uitmaakt van de taskforce, zei:

”De gemeenschap (cryptocurrency) is bereid om belasting te betalen zolang ze geen inbeslagname zijn.”

Frankrijk is van plan begin volgend jaar de voorschriften uit te rollen om bedrijven die hun ICO’s willen lanceren naar de markt te lokken. De verhuizing maakt deel uit van een bredere visie om Parijs te vestigen als een cryptocurrency-hub. Deze maatregel zou het land helpen om een ​​deel van de groeiende industrie te grijpen en de belastinginkomsten te verhogen. Het is gemeld door CoinSchedule dat $ 201 miljard door projecten tot nu toe in 2018 is opgehaald.

Goed voor beleggers

De nieuwe regelgeving zou beleggers bescherming bieden. Fraude en zwendel op de ICO-markt zijn gemeengoed geworden bij het ontbreken van specifieke wetten. Om dit in perspectief te plaatsen, somt Coinmarketcap.com momenteel 2080 cryptocurrencies en tokens op. Marketwatcher Deadcoins.com zegt dat 900 digitale valuta niet langer actief zijn, terwijl 200 als oplichting wordt geclassificeerd. Volgens de voorgestelde verordeningen zijn de autoriteiten van plan om het team achter het project te verifiëren. En na te gaan of de emittenten(het bedrijf) voldoende kasreserves hebben om het geld van de beleggers terug te geven in geval van mislukking van het project.

De voorschriften vereisen ook dat bedrijven zich houden aan de KYC (Know Your Customer) -normen. Volgens Reuters heeft Frankrijk tot dusverre zo’n 15 ICO’s gehost die ongeveer 89 miljoen euro hebben opgehaald. 68 ICO’s zouden in de pijplijn zitten, waaronder Impak Finance, een in Canada gevestigd bedrijf dat 400.000 euro wil ophalen via zijn Franse aanbod. Paul Allard, CEO van Impak Finance, zei:

”De verschillende regulatoren zijn hyper, hyper-proactief. Ons plan is om het opgehaalde geld als inkomsten te declareren en belastingen te betalen op de winst die we op die inkomsten zullen maken. Omdat we er niet dicht bij zijn om winst te maken, beïnvloedt het ons niet echt.”

De belastingregels zijn echter nog niet definitief vastgesteld door een ambtenaar van het ministerie van Financiën. Henry James, plaatsvervangend CEO van Fincross International, merkte op:

Veel token-emittenten worstelen met het stigma dat verband houdt met cryptocurrencies: ze zijn riskant en bieden kansen voor oplichters.”

ICO-regelgeving door Frankrijk zal hopelijk een ontwikkeling zijn die andere ontwikkelde en grote landen volgen. Tot nu toe werd de crypto-ruimte gedomineerd door kleinere landen zoals Malta , Estland en Singapore.