FTX van Sam Bankman-Fried kwam bijna $7 miljard tekort

Sam Bankman Fried, oprichter van FTX, is de laatste tijd uiteraard veel in het nieuws. Er kwam aan het licht dat het imperium van Bankman Fried een tekort had van $6,8 miljard op de balans toen het faillissement aanvroeg. Dit blijkt uit een presentatie van adviseurs van Sam Bankman-Fried. Ook al eerder bleek dat FTX een schrikbarend miljardentekort heeft, maar dit wordt nu nogmaals bevestigd door adviseurs van de inmiddels beruchte Sam Bankman-Fried.

Flinke tekorten voor FTX

Het tekort van $6,8 miljard was niet alleen van toepassing op FTX, maar ook op andere ondernemingen van Sam Bankman-Fried. Zo had FTX.com een schulden van maar liefst $10,6 miljard, terwijl FTX.US schulden had van $87 miljoen. De enige twee bedrijven die het relatief goed deden in vergelijking met de anderen, waren zusterbedrijf Alameda Research, met een nettowaarde van $2,6 miljard, en FTX Ventures, met een nettowaarde van $1,3 miljard.

Schulden van $11,6 miljard tegenover assets van $4,8 miljard

Het totale tekort van de groep van bedrijven van Bankman Fried bedroeg $11,6 miljard, waarvan het grootste deel bestond uit vorderingen van klanten. Tegenover deze schulden stonden slechts $4,8 miljard aan activa. Het is duidelijk dat hier een heleboel is misgegaan. Dat is mede ook de reden dat Sam Bankman-Fried ook werd gerresteerd op verdenking van onder meer fraude.

Ongecontroleerde verklaringen in de presentatie

Het moet gezegd worden dat de verklaringen die in de presentatie werden gegeven, niet zijn gecontroleerd door externe auditors en onderhevig zijn aan veranderingen. Desondanks bevestigt het nogmaals dat het totale tekort van het FTX imperium van Sam Bankman-Fried niets minder was dan schrikbarend.

Dit alles zorgt niet alleen voor problemen bij FTX, en uiteraard klanten van FTX, maar ook voor problemen bij beroemde cyrpto influencers die FTX hebben gepromoot. Het is nu afwachten wat de volgende stappen zullen zijn om het faillissement van FTX in goede banen te leiden.

The post Analyse: FTX van Sam Bankman-Fried kwam bijna $7 miljard tekort
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!