Futures

Gaat crypto futures trading zorgen voor de mass adoption?

Gaat crypto futures trading zorgen voor de mass adoption?

Hoe verhoudt Futures Trading zich tot de cryptocurrency markt?

Om inzicht te krijgen in de betekenis van cryptocurrency futures trading helpt het om even terug te gaan in de geschiedenis. We gaan naar 1848 toen de Chicago Board of Trade (CBOT) officieel van start ging. Hier werden de eerste future contracten gecreëerd voor de landbouwsector om boeren te helpen. Ze werden oorspronkelijk gebruikt als afdekking om een ​​deel van de volatiliteit die gepaard ging met een slechte oogst, een zwakke kudde of fluctuaties in de vraag te beperken.

Uiteraard duurde het niet lang voordat speculanten zagen hoe enorm veel winst kon worden gemaakt door de tegenovergestelde positie in te nemen. En dankzij de interesse van handelaren die speculeren, werd handel in futures een haalbare, duurzame en vaak winstgevende factor voor alle betrokkenen.

Financiële toekomst

In de jaren 1970 begon globalisering realiteit te worden. Multinationals zochten naar manieren om zichzelf te beschermen. Waaronder tegen enorme prijsschommelingen in olie, energie, vreemde valuta’s en rentetarieven.

De CBOT introduceerde het eerste contract voor financiële futures in 1977. Zo konden bedrijven hun risico tegen rentetarieven konden verminderen. Naarmate deze in de jaren 70 en 80 in populariteit toenamen begonnen beurzen met de handel in futures voor vreemde valuta, aandelen, energie en andere gebieden waarin prijsvolatiliteit een constant punt was.

Deze futures-beurzen lanceerden op het perfecte moment. Wall Street stond namelijk op het punt om een ​​paar jaar durende bull run in aandelen en obligaties te beginnen.

Vandaag is de handel in futures exponentieel gegroeid. Vorig jaar meldde de Futures Industry Association (FIA) dat het totale wereldwijde futures-volume zijn hoogste record bereikte met 25,2 miljard contracten met een waarde van ongeveer $ 33,6 biljoen.

Cryptocurrency en Futures Trading

Futures trading leent zich bijzonder goed voor sectoren die te maken hebben met hoge koersschommelingen. Klinkt bekend? We weten allemaal dat Bitcoin en de volatiliteit van andere cryptocurrencies een van de belangrijkste obstakel is om het als een valuta te gebruiken.

Terwijl diehard ‘HodLers’ het beu worden om hun investeringen te zien slinken, zijn de speculanten onder hen op zoek naar nieuwe manieren om ROI te maken. Dat is waar de handel in futures binnenkomt.

De Chicago Board Options Exchange (CBOE) introduceerde Bitcoin-futures-handel op 11 december 2017. De Chicago Mercantile Exchange (CME) introduceerde een week later een Bitcoin-futures-contract. Het bleek zo populair dat het dagelijkse volume van CME in Q2 van 2018 met 93% toenam.

Maar het merkwaardige aan futures-handel is er weinig cryptocurrency-exchange het aanbieden. Dat zal waarschijnlijk veranderen gezien de omvang van de miljardenindustrie en de bestaande succes futures in de toekomst.

De Securities and Exchange Commission (SEC) in de VS begint langzamerhand een einde te maken aan oplichtingen en illegale activiteiten om beleggers te beschermen.

Maar er zijn altijd twee kanten aan elk verhaal. Hoewel het marktvertrouwen op een dieptepunt lijkt te zijn, is dat verre van de beste indicatie van wat er achter de schermen gebeurt. Ethereum mede-oprichter en ConsenSys Head Joseph Lubin toonde zijn toonde zijn mening over de laatste prijsdip. Hij legde uit dat de crypto-industrie al zes bubbels had gezien. Ondanks dit gaat het harde werk en de innovatie door.

Legitieme blockchain-bedrijven bouwen de infrastructuur van morgen. En in feite kopen steeds meer merknamen van financiële instellingen zoals Goldman Sachs, Barclays, UBS en Walmart blockchain-patenten op.  Het is alsof ze er niet bij horen als ze niet experimenteren met het gebruik van blockchain technologie. Of zien zij toekomst en bereiden ze zich daar op voor?