cup and handle

Wat is een Cup en Handle?

Wat is een Cup en Handle?

Cup en Handle

Het begin, of begin, van een beker- en handvat patroon vindt over het algemeen plaats aan het einde van een opwaartse trend in de waarde van een waar. Dit wordt aangegeven door de naar boven kantelende lijn helemaal links in de afbeelding. Op het hoogtepunt van deze stijgende lijn zullen sommige beleggers aandelen gaan verkopen. Op dit punt wordt de linkerrand van de schaal van de beker gedefinieerd in een vlakke neerwaartse helling. Dit wordt niet als zoveel paniek verkocht aangezien het een test van de markt is. Het bewijs hiervan komt wanneer de bodem van de beker wordt gevormd en een even-gladde opwaartse lijn ontstaat. Hierdoor wordt de rechterkant van de kom van de beker bepaald.

Over het algemeen zijn de randen aan de linkerboven- en aan de rechterkant van de beker dicht bij dezelfde waarde, hoewel dit enigszins kan variëren. Dus daar heb je de “beker” -sectie van het patroon van de beker en het handvat. Het “handvat” – een lichte neerwaartse trend in prijs – wordt gevormd wanneer de markt opnieuw kort wordt getest. Zodra het handvat volledig is gevormd, verschijnt een prijsverhoging; in de bovenstaande afbeelding is dat de opwaarts hellende diagonale lijn aan de rechterkant van de afbeelding. In een echt patroon van de beker en het handvat mag de hendel niet lager dan de helft van de diepte van de beker zakken; anders zou het gewoon als een volwaardige neerwaartse trend worden beschouwd.

Cup and Hnndle

Wat betekend dit allemaal?

Over het algemeen is een patroon van kopjes en hendels goed nieuws en weerspiegelt een opwaartse trend of ‘bullish’ markt. De beker- en handgreep vorming vertegenwoordigt een toetsing van de markt door investeerders. Als het patroon volledig wordt gevormd, heeft de markt tot hun tevredenheid gepresteerd. De waarde van de voorraad of grondstof zal blijven stijgen. Over het algemeen vormen het patroon van de beker en het handvat gedurende de periode van enkele maanden. De kop neemt een tot zes maanden om te vormen, en het handvat minder dan een maand daarna. Insiders uit de industrie hebben echter geconstateerd dat patronen in de beker en de handgreep al ruim een ​​jaar in beslag zijn genomen.

Zoals bij veel diagram trend patronen, wordt de beker en handgreep officieel niet als zodanig benoemd tot de opwaartse trend nadat het handvat is gevormd. Maar slimme investeerders kunnen vaak het patroon in wording detecteren. Een patroon met kop en hendel moet direct een waardestijging volgen. Zoals we eerder hebben besproken, geeft het patroon aan hoe geldig die opwaartse trend eigenlijk is. Zodra de beker en handgreep zijn gevormd en de stijgende trend aanhoudt, laat dit zien dat beleggers de opwaartse trend hebben getest en er vertrouwen in hebben. Over het algemeen zijn de beker en handgreep een positief teken, maar de vorm en diepte ervan kunnen wijzen op problemen.

Let op!

Een ding om goed op te letten in een beker- en handgreep patroon is dat de beker precies dat moet zijn – een soepel verlopende U-vorm, net als die van de kom van een theekopje. Als de beker die wordt gevormd een scherpe en diep dalende V-vorm is, kan dit een waarschuwing zijn. Het kan duiden op een grotere volatiliteit op de markt en een lager beleggersvertrouwen. Experts uit de industrie claimen de waardestijging nadat een U-vormige beker waarschijnlijk steviger is dan een na een V-vormige beker. In feite zou de opwaartse trend na een V-vormige beker een “vals positief” kunnen zijn, en de prijs zou kort daarna kunnen beginnen te dalen. Bovendien mag de diepte van de beker niet meer bedragen dan 50% van de prijsstijging onmiddellijk voorafgaand aan de beker. Een dip dieper dan die kan ook wijzen op een hogere mate van volatiliteit.

 

Hoe lees je een candlestick