Gaming met NFT’s is de toekomst volgens Polygon VP

Urvit Goel, vicepresident van wereldwijde bedrijfsontwikkeling voor gaming bij Polygon (MATIC), gelooft dat games die gebruik maken van non-fungible tokens (NFT’s) een voorsprong zullen hebben op de traditionele verkoop van in-game items.

Goel sprak onlangs met Cointelegraph over hoe Polygon NFT-games populair probeert te maken. Daarnaast gaf hij ook aan dat verschillende game-uitgevers uit Zuid-Korea, zoals Neowiz en Nixon, nu ook deze sector betreden. Goel is er dus van overtuigd dat het traditionele bedrijfsmodel zwakker is dan de nieuwe met NFT’s.

Traditionele gaming sector zwakker zonder NFT’s

In de traditionele gaming sector kunnen gebruikers in het spel zelf bepaalde voorwerpen kopen voor echt geld. Deze voorwerpen kunnen dan weer niet voor echt geld verkocht worden. Met games in de gaming finance (GameFi) sector kan dit wel door middel van NFT’s. Een gebruiker koopt een NFT om een voorwerp te ontvangen in het spel.

Het verschil is echter dat mocht de speler uiteindelijk klaar zijn met het spel of het voorwerp kan hij deze altijd weer verkopen aan een andere speler. Goel gaf aan dat dit nieuwe model een “money in, money out” model is aangezien spelers uiteindelijk ook weer geld uit het spel kunnen terugkrijgen.

“We willen gebruikers alleen de mogelijkheid geven om eigenaar te worden van de inhoud die ze kopen. En als ze ervoor kiezen om het te verkopen, geweldig als ze ervoor kiezen om het te houden, geweldig […] Maar zelfs als je een cent terugkrijgt, is het beter dan niets, toch?”

Al veel positieve berichten uit de crypto wereld

Goel heeft ook al veel positieve berichten gehoord over deze nieuwe manier van gamen binnen verschillende communities. Hoewel hij geen daadwerkelijk onderzoek heeft gedaan die zijn mening over de sector kunnen bewijzen, vindt hij het al genoeg dat zoveel mensen positief zijn. Hij zei daarom ook:

“Dus voor mij spreken die positieve berichten veel luider dan een artikel geschreven door een journalist over waarom ‘X’ NFT’s goed zullen zijn.”

The post Analyse: Gaming met NFT’s is de toekomst volgens Polygon VP
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht