Terra-oprichter Do Kwon verbreekt radiostilte in nieuw interview

De CEO van Terraform Labs en de oprichter van het Terra (LUNA) netwerk heeft voor het eerst sinds de catastrofale ondergang van het Terra netwerk weer van zich laten horen. In een interview met Coinage spreekt hij over deze donkere bladzijde in de geschiedenis van de crypto industrie.

Do Kwon en Terra

Een paar maanden geleden ging er vrij plotseling een heleboel mis bij het Terra netwerk en de bijbehorende stablecoin TerraUSD (UST). De algoritmische stablecoin verloor de koppeling met de Amerikaanse dollar en vervolgens werd er eigenlijk een onstuitbare teloorgang ingezet waarbij tenminste $45 miljard verloren ging.

Sinds deze ondergang heeft Do Kwon eigenlijk niets meer van zich laten horen. Tot nu. Op Twitter deelde een presentator van Coinage een teaser van een aankomend interview met Do Kwon. In deze teaser zijn al enkele uitspraken van de Terra-oprichter te horen.

“Terra werd verondersteld een stablecoin te zijn, en het is niet stabiel gebleven. Daarom zou het fraude moeten zijn geweest, en moest het een oplichterij zijn. Crypto is nog steeds een soort van het wilde westen. Ik denk dat ik een soort alter ego heb ontwikkeld.”

Do Kwon erkent ook dat hij grote fouten heeft gemaakt. Naar eigen zeggen heeft hij de gok gewaagd door alles in te zetten op het idee dat algoritmische stablecoins de toekomst zouden zijn. Hij geeft nu toe dat dit een gigantische fout was.

“Ja, maar de algoritmische stablecoin begon de standaard te worden. Ik wedde groot en ik denk dat ik verloor.”

Onderzoek naar fraude

Dat Do Kwon lang niet van zich heeft laten horen is niet geheel verrassend. Er lopen op dit moment namelijk een aantal onderzoeken naar het handelen van Terraform Labs en Do Kwon zelf. Hem zal door advocaten hoogstwaarschijnlijk zijn geadviseerd om voorlopig even onder de radar te blijven.

Autoriteiten in Zuid-Korea zijn op dit moment nog aan het onderzoeken of er kwaad in het spel betrokken was. Mocht dat worden bewezen dan bestaat de kans dat Do Kwon achter de tralies eindigt. Er gingen zelfs geruchten dat de ondergang van het Terra netwerk een inside job zou zijn geweest. 

The post Analyse: Terra-oprichter Do Kwon verbreekt radiostilte in nieuw interview
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht