Alex Mashinsky is de directeur van Celsius Network, en hij voorspelt dat bitcoin tegen het einde van 2021 kan stijgen tot 100.000 dollar (84.000 euro). Daarom roept hij investeerders op om bitcoin vooral niet als betaalmiddel te gebruiken. Geef geen bitcoin uit, maar bewaar het.

Betaal niet met Bitcoin

Tijdens een interview met Kitco News zei Mashinsky dat bitcoin een waardeopslag is die jaarlijks alleen maar in waarde toeneemt, met alle ruimte voor verdere groei. En ook al raadt hij af om bitcoin te gebruiken om mee te betalen, hij erkent wel dat dit steeds vaker gebeurt.

Hij zegt dat investeerders moeten leren van Tesla, waar klanten auto’s kunnen kopen met bitcoin. De autofabrikant is  van plan om de ontvangen bitcoins niet in te wisselen voor dollars, maar juist om ze op te slaan. Dit geeft aan dat Musk en Tesla er alle vertrouwen in hebben dat bitcoin zal toenemen in waarde.

Verwachting: bitcoin 100.000 dollar in 2021

De bitcoin koers is momenteel stabiel en blijft rond de 60.000 dollar hangen, maar kan volgens Mashinsky mogelijk stijgen naar 100.000 dollar tegen het einde van 2021. Hij stipt een aantal potentiële redenen aan voor opwaartse groei. Het belangrijkste is dat Coinbase morgen aandelen gaat uitgeven:

‘Coinbase gaat morgen naar de beurs. Ik denk dat er miljoenen mensen zullen zijn als ze het in het nieuws horen, en ze zullen allemaal hun hoofd krabben en zeggen dat ik het heb gemist of dat ze meer willen kopen. Ik denk dat we een kleine pauze hebben. Ik zei dat ik bitcoin naar $ 160.000 zie gaan, maar het jaar eindigen rond 100.000 dollar,’ aldus Mashnsky.

Hoewel hij fan is van het beleid van Tesla, denkt hij dat dit niet voor elk bedrijf een realistische blauwdruk is. Tesla heeft naast de plannen voor het aanhouden van bitcoin, ook zelf voor 1,5 miljard dollar BTC ingeslagen. Volgens Mashninsky heeft Elon Musk als CEO van Tesla meer controle dan directeuren bij andere bedrijven, daarom kan hij besluiten bitcoin te kopen.

Hij denkt dat ook dat Tesla, Microstrategy en de andere bedrijven die bitcoin hebben gekocht, geïsoleerde gevallen zijn. Mashninsky stelt dat het bestuur van andere bedrijven CEO’s niet gemakkelijk in bitcoin laten investeren.

The post Gebruik Bitcoin niet als betaalmiddel, stijgt namelijk naar 100.000 dollar eind 2021 appeared first on BTC Direct | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!