Ripple (XRP) zit op dit moment verwikkeld in een grote rechtszaak die werd aangespannen door de Securities and Exchange Commission (SEC). Naar aanleiding van deze zaak besloot een investeringsbedrijf eerder dit jaar tevens een zaak aan te spannen tegen Ripple. Die zaak is nu officieel gesloten in het voordeel van Ripple!

De investeringsmaatschappij in kwestie is Tetragon Financial Group. Tetragon heeft $2,3 miljard aan activa onder beheer en investeerde $175 miljoen in Ripple. Nadat de SEC Ripple voor de rechter sleepte deed ook Tetragon dit. Het eiste dat alle financiële transacties van Ripple werden opgeschort tot de aandelen, ter waarde $175 miljoen, teruggekocht zijn van Tetragon. De twee hadden in 2019 een overeenkomst afgesloten dat Ripple deze aandelen zou terugkopen als XRP als effect wordt bestempeld.

Nu de rechter Ripple in het gelijk heeft gesteld dient Tetragon een behoorlijk bedrag terug te betalen aan Ripple. Het bedrijf achter de XRP crypto heeft namelijk maar liefst $3,4 miljoen dollar uitgegeven aan advocaten ter verdediging in de zaak.

Dat Tetragon de zaak verliest is niet zo gek. Het vonnis hangt namelijk volledig af van wat de zaak tussen Ripple en de SEC gaat doen. Op dit moment is XRP nog niet officieel aangemerkt als investeringscontract en dus had Tetragon geen been om op te staan.

Eerder vandaag kwam Ripple ook al in het nieuws. De CEO en voormalig CEO hebben namelijk een motie tot verwerping ingediend. Hun advocaten vinden namelijk dat de toezichthouder niet “aannemelijk heeft kunnen beweren” dat de bestuursleden roekeloos zijn geweest. Lees hier meer over dit nieuws. Dit nieuws was een waarschijnlijke aandrijver voor een nieuwe snelle stijging die XRP vandaag neerzette.

The post Analyse: Ripple (XRP) wint officieel rechtszaak tegen investeringsbedrijf, krijgt miljoenen dollars vergoed
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!