Google zet eerste stap in de cryptowereld, voegt bitcoin (BTC) en meer toe aan Finance-pagina

Dat crypto steeds meer mainstream begint te raken was misschien al duidelijk door de stijgende koersen. Maar nu zet ook Google een eerste stap om de markt te betreden. Op het finance.google.com domein is nu namelijk een crypto tabblad te vinden!

Op de Finance-pagina kan veel informatie gevonden worden over de financiële markten zoals nieuws. Daarnaast is er een kalender te zien met daarop verschillende belangrijke data. Kortom, Google biedt er de belangrijkste informatie betreft de financiële wereld. En volgens de internetreus behoort crypto nu tot die wereld.

In de praktijk ziet het er wellicht minder spectaculair uit dan je verwacht. Crypto is nu onderdeel van het “Compare Markets” gedeelte op de pagina. Zodra je op crypto klikt vind je er de huidige koersen van verschillende handelsparen. Op dit moment zijn dit bitcoin (BTC), ethereum (ETH), litecoin (LTC) en bitcoin cash (BCH) tegen de euro.

Ondanks dat het om een kleine sectie gaat op de pagina is het een stap in de goede richting! Dat Google crypto serieus genoeg neemt om het op de Google Finance pagina te zetten, is goed nieuws voor de algehele adoptie van crypto. Mogelijk dat de crypto-sectie binnenkort verder uitgebreid wordt of dat er meer cryptocurrencies worden toegevoegd.

Crypto dringt steeds verder door in de traditionele financiële wereld. Zo kochten MicroStrategy en Tesla al enorme hoeveelheden bitcoin als onderdeel van hun nieuwe schatkiststrategie. Mede door deze ontwikkelingen kon de prijs van bitcoin de afgelopen maanden hard stijgen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht