Twitter wil $1,25 miljard ophalen, gaat het bedrijf dan toch bitcoin (BTC) kopen?

Twitter heeft vandaag aangekondigd van plan te zijn $1,25 miljard op te halen bij investeerders. Dit is op zich niet zo bijzonder, echter gaan er op Twitter nu geruchten rond dat het bedrijf dit geld in bitcoin (BTC) wil gaan stoppen. Deze geruchten zijn ontstaan door de manier waarop Twitter het geld wil gaan ophalen.

De social media-gigant wil dit namelijk gaan doen middels convertible senior notes. En voor wie de afgelopen weken goed het cryptonieuws in de gaten heeft gehouden, zal dit bekend in de oren klinken. MicroStrategy deed dit namelijk onlangs nog. Senior convertible notes, of converteerbare obligaties, zijn een soort schuldbewijzen die later omgezet kunnen worden in aandelen in het bedrijf.

Op die manier wist MicroStrategy onlangs 90.000 bitcoins te kopen. Het bedrijf bezit daarmee nu $4,3 miljard aan bitcoin. Slaat Twitter nu dezelfde weg in? Op Twitter gaan de geruchten in ieder geval al rond!

“Zou @jack, gezien de recente treasury-strategie van MicroStrategy, van plan kunnen zijn om bitcoin op de balans van Twitter te zetten?”

Het gerucht is niet helemaal uit de lucht gegrepen. Het andere bedrijf van Jack Dorsey kocht namelijk onlangs nog eens $170 miljoen aan bitcoin. Dorsey staat er daarnaast om bekend een Bitcoiner te zijn. Daarnaast zou hij van plan zijn Twitter, of een versie daarvan, op de blockchain te zetten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht