Grootste banken van Japan gaan crypto betalingen uitproberen

Een aantal van de grootste banken in Japan hebben bekend gemaakt dat ze in de komende maanden gaan experimenteren met het aanbieden van cryptocurrency betalingsdiensten voor hun klanten. Het gaat om 74 bedrijven en banken die gaan samenwerken om te kijken of blockchain betalingen de moeite waard zijn.

Digital Currency Forum

Gisteren werd dit plan bekend gemaakt middels een white paper. Hierin is te lezen dat het plan is om een eigen digitale valuta te gebruiken bij het experiment. Er zal dus geen gebruik gemaakt gaan worden van bijvoorbeeld bitcoin (BTC) of andere bekende cryptocurrencies.

De cryptocurrency in kwestie is de Digital Currency JPY (DCJPY). Deze digitale valuta heeft het een en ander weg van een central bank digital currency (CBDC), doordat het als het ware een digitale versie van de Japanse yen is. Daarnaast zal de DCJPY worden gedekt door de banken.

Onder meer Mitsubishi Financial Group, Sumitomo Mitsui Banking, Japan Post en Mizuho zullen onderdeel uitmaken van het consortium dat het experiment gaat uitvoeren. Dit zijn de vier grootste banken van Japan en zelfs financiële reuzen op het wereldtoneel.

Ook zullen Japanse overheidsinstanties zoals het Ministerie van Financiën en de centrale bank van Japan als ‘observer’ de ontwikkelingen omtrent het project nauwlettend in de gaten houden.

Het project wordt gezien als een eerste stap in de digitalisatie van valuta en aan het einde van dit jaar zullen de eerste daadwerkelijke proeven gedaan worden. 

Adoptie

Opmerkelijk is dat de grootste banken van Japan actief participeren binnen het project. Het getuigt van een alsmaar groeiend vertrouwen in de mogelijkheden van blockchain technologie en de crypto sector. Hoewel het slechts een experiment, en ondanks dat er niet concreet sprake is van adoptie van bijvoorbeeld bitcoin, is dit zeker een stap in de goede richting.

Een voormalig CEO van Citigroup, een van de grootste Amerikaanse banken, liet onlangs weten dat hij er heilig in gelooft dat binnen de kortste keren vrijwel alle banken zich zullen gaan mengen in de nieuwe innovatie sector.

The post Analyse: Grootste banken van Japan gaan crypto betalingen uitproberen
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht