Nadat de cryptokredietverstrekker Genesis eind 2022 in de problemen kwam door het fiasco bij FTX, kwam ook crypto exchange Gemini in de problemen. Dat probleem speelde in heel 2023 door, maar nu is het probleem dan toch opgelost. Klanten krijgen al hun geld terug, en ook betaalt Genesis een flinke boete aan de Amerikaanse overheid.

Gemini in de problemen door FTX, Genesis

FTX was een enorm hoeksteen van de crypto-industrie. Het faillissement veroorzaakte een kettingreactie van nieuwe problemen, waardoor uiteindelijk ook bedrijven zoals Gemini hard geraakt werden. Gemini had geld bij Genesis gestald voor een bescheiden rendement, dat Gemini aan de klanten van zijn stakingservice Gemini Earn bood.

Toen ook Genesis failliet ging, belandde Gemini in de rechtszaak rondom de faillissementsprocedure. Er werd lang onderhandeld over het terugbetalen van klanten van verschillende bedrijven, waaronder die van Gemini.

Hierna klaagde de officier van justitie van de staat New York Gemini aan, omdat Gemini zich goed bewust zou zijn geweest van de problemen bij Genesis.

Klanten Gemini krijgen ‘al hun geld’ terug

Op woensdag maakte Gemini bekend dat het onderhandelingsproces eindelijk voltooid is. Klanten krijgen al hun geld terug, wat neerkomt op 1,8 miljard Amerikaanse dollar. Dat is 700 miljoen dollar meer dan wat Genesis eind 2022 bevroor als gevolg van de enorme bank run bij FTX en bij Genesis zelf. Dat komt doordat de koersen van veel cryptocurrencies de afgelopen tijd enorm zijn gestegen, waardoor Genesis gemeten in dollars meer terug kan geven.

Binnen de komende twee maanden krijgen klanten 97% van hun geld terug. De overige 3% volgt de komende 12 maanden. Er is één kanttekening; Genesis gaat namelijk 100% van de waarde van de activa teruggeven aan Gemini, niet per se 100% van de activa zelf. Of een willekeurige klant dus alle coins terugkrijgt hangt af van wat hij of zij precies op dat moment bezat.

Ook benadrukt Gemini dat uit de rechtszaak tegen de Openbaar Aanklager van de staat New York een schikking is gekomen.

Win crypto met de gratis crypto-quiz

Test morgen (1 maart, vanaf 15:00) jouw crypto kennis tijdens de Crypto Insiders crypto-quiz. Win 3 miljoen Shiba Inu, 20 XRP of een van de andere prijzen. Volg ons op Instagram en doe morgen om 15:00 mee met de crypto quiz!

meedoen

Het bericht Grote cryptobeurs geeft binnenkort 1,8 miljard dollar terug aan klanten verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!