Binance kwam afgelopen april in de problemen met De Nederlandsche Bank (DNB), omdat het niet geregistreerd was bij het instituut terwijl het wel zijn diensten in Nederland aanbiedt. Gelukkig lijkt het te hebben geleerd van de miljoenenboete. Klanten van het platform worden nu gevraagd om zich beter te verifiëren.

Voucher of je account wordt gesloten

Dat blijkt uit de berichten die gebruikers van het platform ontvangen. Binance geeft je een voucher van 10 BUSD, Binance’s dollar-stablecoin, als je je volledig registreert.

Voeg je bij de miljoenen Binance-gebruikers die hun account hebben geverifieerd en 10 BUSD hebben ontvangen. Helaas zul je Binance’ diensten (tokens storten, handelen en opnemen) niet meer kunnen gebruiken als je vóór 7 oktober 2022 het verificatieproces nog niet hebt voltooid,” luidt de mededeling.

Ook ontvang je binnen zeven dagen na registratie de voucher, zo meldt het bedrijf. Daarna heb je nog eens 14 dagen om de voucher te verzilveren. Maar het lijkt erop dat je na het verzilveren nog eens 30 dagen krijgt om de 10 BUSD te gebruiken. Daarna ‘verloopt’ het bedrag.

Je account wordt dus vergrendeld als je de registratie niet op tijd voltooit. Volgens een tweede mededeling kun je na 7 oktober zonder registratie niet meer je account gebruiken om valuta te storten, en na 20 dagen kun je je Binance Card niet meer gebruiken. Na 60 dagen kun je je account alleen nog gebruiken voor opnames. Wellicht ben je hierna dus nog steeds in staat om je te identificeren, alhoewel we daar nog geen bevestiging van hebben.

Conflict met de overheid

In ieder geval is het duidelijke taal. De boete van maar liefst 3,3 miljoen euro had niet direct betrekking op het registreren van gebruikers zelf, maar met de registratie van Binance als crypto-dienstverlener bij De Nederlandsche Bank. Elk bedrijf waar je cryptocurrencies kunt verhandelen of op kunt slaan moet zich registreren bij de centrale bank. Zo kan het de industrie goed reguleren en criminaliteit kan voorkomen.

Een jaar geleden was het al begonnen met klanten zich laten identificeren, ook na kritiek van verscheidene centrale banken en regulerende instanties. Onlangs werd duidelijk dat Iraniërs door het gebrek aan registratieplicht konden blijven investeren in cryptovaluta. Helaas was dat niet toegestaan vanwege de sancties tegen het land.

The post Analyse: Handel je op Binance? Doe dit vóór 7 oktober!
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!