dutch crypto talk china

Het opheffen van Bitcoin-verbod is nepnieuws.

Het opheffen van Bitcoin-verbod is nepnieuws.

Mediaberichten over het terugdraaien van China’s crypto-handelsverbod waren gebaseerd op een misverstand. Bitcoin probeert een herstel van meer dan 6.300 dollar te krijgen.

Mediaberichten over het opheffen van het verbod op cryptocurrency-handel in China bleek vals nieuws te zijn. Deze keer ging de waarheid verloren in de vertaling … of tenminste, slechte vertalers waren de meest voor de hand liggende zondebokken in dit verhaal.

Wat is er gebeurd:

Verschillende media die zich bezighouden met cryptocurrency-publicaties verspreiden het nieuws dat China bitcoin- verbod opheft . Sommige publieke figuren namen ook deel aan het spel met tweets en uitspraken over terugtrekking van Beijing op zijn restrictieve beleid. Dit was echter slechts een misinterpretatie van een uitspraak van het Shenzen-hof.

Op 25 oktober verklaarde de Shenzhen Court of International Arbitration (SCIA) Bitcoin als eigendom in overeenstemming met de bestaande wetgeving van China. Het betekent dat Chinese burgers en handelaren op juridische gronden eigendommen kunnen overdragen en bezitten, wat in China nooit was verboden.

“Hoewel Bitcoin mogelijk geen legale valuta is, betekend dit niet dat het wettelijk beschermd wordt als eigendom,” zei SCIA in de vrijgegeven case-analyse. “De partij beweert dat Bitcoin kenmerken van een woning (SOV) heeft die door de eigenaar kunnen worden gecontroleerd. Het heeft economische waarde en kan economische voordelen voor de eigenaar opleveren.” Dit sluit geen wetten uit.

Met andere woorden, China bevestigde zojuist zijn positie op cryptocurrencies . Bovendien heeft geen rechter de bevoegdheid om het verbod op te heffen. Het kan alleen door de overheid worden gedaan.

Het nieuws had weinig effect op de markt voor cryptocurrency. Dit omdat Bitcoin zich binnen een beperkt bereik bleef bewegen. De digitale munt nr. 1 raakte $ 6.251 laag, waarbij een nieuw koopinteresse verscheen. Nu probeert BTC / USD weer boven $ 6.300 te komen, wat nodig is om het technische beeld op korte termijn te verbeteren.