Een bitcoin (BTC) is opgebouwd uit honderd miljoen kleinere eenheden genaamd satoshi’s. Er is nu een groep verzamelaars opgedoken die op zoek zijn naar zeldzame satoshi’s. Hele zeldzame satoshi’s zouden namelijk zelfs meer waard kunnen zijn dan een hele bitcoin. Hoe zit dat precies?

Wat is BTC ‘sat hunting’?

Er is momenteel een groep ‘sat hunters’ actief die zich inspant om deze zeldzame satoshis te vinden. Voorbeelden van zeldzame sats zijn de eerste satoshi’s van een block of sats die onderdeel waren van de allereerste bitcoin transactie die Satoshi Nakamoto, de bedenker van Bitcoin, deed in 2009. Andere waardevolle satoshi’s zijn sats die deel waren van de beroemde pizza aankoop op 22 mei 2010. Toen werd er tienduizend BTC betaald voor twee pizza’s. Hopelijk waren ze heel erg lekker. 

Hoe de sat hunters te werk gaan is een relatief simpel proces. Zo nemen ze constant BTC op van exchanges en kijken of er zeldzame satoshi’s tussen zitten. De normale sats worden weer teruggestort en het proces herhaalt zich. Het risico hierbij is dat dit zeer verdacht gedrag is, en een crypto exchange ervoor kan kiezen om je account te blokkeren. 

Een van de ‘sat hunters’ meent dat hij op deze manier dagelijks een miljoen dollars aan BTC in en uit exchanges haalt om te zoeken naar zeldzame sats. De groep die inmiddels de meeste zeldzame satoshis bezit is ‘the Rare Satoshi Society’. Het collectief verhandelde al meer dan 1 miljard dollar aan BTC in hun speurtocht.

Maar het is zeker geen nutteloze hobby zoals je wellicht zou denken. Zo ging een ‘uncommon’ satoshi, de eerste uit een block, al over de toonbank voor een halve BTC. Een huidige waarde van meer dan 13 duizend dollar dus. De ‘officiële’ waarde van een satoshi is momenteel nog geen 0,0003 dollar.

Heb jij een zeldzame bitcoin sat?

Zoals gezegd is het proces om zeldzame satoshis te zoeken niet zo ingewikkeld. Momenteel is vooral de vraag vanuit de Bitcoin NFT sector groot. Projecten willen graag hun collecties op zeldzame sats graveren. Het is aannemelijk dat deze zeldzame satoshi’s door deze jacht alleen maar meer waard zullen worden. Wie weet heb jij wel een hele zeldzame satoshi al in je wallet zitten.

The post Analyse: Hoe een enkele satoshi meer waard kan zijn dan een hele bitcoin
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!