Volgens een recent onderzoek presteerde goud uitzonderlijk goed als veilige haven gedurende de COVID-19 pandemie, vooral in vergelijking met bitcoin (BTC). De studie wijst erop dat goud kan dienen als een betrouwbare buffer tegen schokken in de olie- en aandelenmarkten in deze uitdagende tijden, terwijl bitcoin die rol niet kon vervullen.

Overweeg je in goud te investeren? Dan is dit misschien iets voor jou: De Nederlandse goudhandelaar GoldRepublic geeft momenteel een gram goud weg ter waarde van 60 euro.

Goud vs. Bitcoin

Het zogeheten TVP-VAR model heeft de onderzoekers in staat gesteld de impulsrespons van goud, bitcoin, olie en aandelenmarkten te onderzoeken in verschillende fasen van de pandemie. Deze bevindingen laten zien dat goud, nog meer dan Bitcoin, een waardevolle toevoeging kan zijn aan de portefeuille van elke investeerder, vooral in tijden van economische onzekerheid.

Laten we het eens over de cijfers hebben. Ondanks de sterke groei van bitcoin als gevolg van verschillende pandemische gebeurtenissen, lijkt goud nog steeds de onbetwiste koning te zijn onder de veilige havens. En hier is het interessante: terwijl goud’s ‘veilige haven effect’ sterker werd naarmate de pandemie serieuzer van omvang werd, was Bitcoin niet in staat een veilige haven te zijn tegen de bewegingen van de olie- en aandelenmarkten. Sterker nog, de bitcoin koers ging net als de aandelenmarkt aardig onderuit.

Waarom goud een slimme keuze is

Waarom is dit belangrijk voor jou als investeerder? Goud blijft niet alleen een betrouwbare en gevestigde vorm van waarde, maar het blijkt ook bijzonder veerkrachtig te zijn in het licht van een wereldwijde crisis. Dit maakt goud een aantrekkelijke optie voor beleggers die op zoek zijn naar stabiliteit in deze onzekere tijden.

Om het kort te houden: goud doet het goed en blijft waarschijnlijk goed presteren. Institutionele investeerders geven de voorkeur aan dit kostbare gele metaal, en misschien is het tijd voor jou om dat ook te doen. Vergeet niet, goud kan fungeren als een veilige haven voor zowel olie als aandelen, wat het een waardevolle toevoeging aan elke portefeuille maakt. De sleutel tot succesvol beleggen ligt in diversificatie en goud zou daarbij een prominente rol kunnen spelen.

Ben je klaar om je beleggingsportfolio te versterken? Dan is dit je kans. Bij de Nederlandse broker GoldRepublic krijg je namelijk een mooi welkomstcadeau als je je aanmeldt.

Nieuwe gebruikers bij GoldRepublic krijgen namelijk een gram goud ter waarde van zo’n 60 euro gratis en voor niets. Je hoeft hiervoor alleen een minimumbedrag van 100 euro goud, zilver of platinum aan te schaffen!

The post Analyse: Bitcoin en goud: een unieke strijd voor de titel als veilige haven 
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!