Institutionele crypto investeringen blijven groeien

De cryptomarkt beleefde vorige week een zware week. Ondanks de dalende koersen van vorige week jn institutionele beleggers in een opwaartse stemming. Ze hebben hun holdings in crypto beleggingsproducten vergroot. Vorige week noteerden institutionele crypto fondsen $154 miljoen aan instroom, ondanks de recente marktcorrectie.

Institutionele crypto fondsen zien instroom van $154 miljoen

Volgens het laatste rapport van CoinShares zagen crypto fondsen vorige week een instroom van $154 miljoen. Bitcoin fondsen noteerden een instroom van in totaal $114,4 miljoen, Ether fondsen noteerden een instroom van $12,6 miljoen.

De meeste andere altcoins noteerden ook institutionele instromen, met uitzondering van Cardano en Tron. Die zagen kleine uitstromen van respectievelijk $2,1 miljoen en $0,7 miljoen. Grayscale, ’s werelds grootste crypto asset manager naar beheerd vermogen (AUM), noteerde vorige week een AUM van bijna $52 miljard.

Institutionele beleggers plaatsten meer dan $6,6 miljard in Bitcoin producten plaatsten in de jaar-op-jaar grafieken. Ethereum beleggingsproducten ontvingen $1,17 miljard in dezelfde periode. Gezamenlijk werd meer dan $9,2 miljard toegewezen aan de hele crypto-industrie. Over het geheel genomen wijst dit op een positieve kijk van beleggers op crypto activa, ondanks hun recente prijsdaling.

Oktober was een recordmaand voor Bitcoin fondsen. Bulliish sentimenten liepen hoog op toen de V.S. twee BTC Exchange Traded Fund (ETF’s) goedkeurde van ProShares en Valkyrie. In de weken erna vestigde Bitcoin een nieuwe all-time high nabij $70.000. 

Momenteel worstelt Bitcoin met een opwaarts momentum, nu het terugvalt tot onder het $57.000 niveau. Een technische indicator (Momentum Reversal Indicator) laat echter zien dat de asset op het punt staat zijn recente bearish narratief om te keren. Bovendien lijken veel beleggers de “Buy The Dip” mantra te volgen.

Andere gebeurtenissen die wijzen op een bullish sentiment zijn het plan van El Salvador om een Bitcoin Stad te bouwen, gesteund door een Bitcoin obligatie van $1 miljard. Ook New York heeft plannen voor een eigen crypto munt, vergelijkbaar met Miami’s MiamiCoin.

Het artikel Institutionele crypto investeringen blijven groeien verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht