Internet Computer verwachting, wat gaat de ICP coin doen?

Vijf jaar lang onderzoek en dan eindelijk een werkende blockchain die de strijd aan gaat met Ethereum. De Internet Computer verwachting ligt hoog, maar kunnen ze het waarmaken? Ze gaan namelijk de strijd aan tegen de grootste internet reuzen van het moment.

In dit artikel kijken we naar de Internet Computer crypto. We gaan in op de historische koers, de ICP coin en de Internet Computer verwachting. Hiermee hoop ik je een beter beeld te geven over het project en de potentie voor de toekomst. Wat gaat de Internet Computer crypto doen?

Wat is Internet Computer?

Internet Computer is een layer-1 blockchain. Ze willen het computerplatform worden waar alle ontwikkelaars hun apps op bouwen. Op het Ethereum netwerk en bijvoorbeeld het Cardano netwerk kunnen er alleen maar dApps gemaakt worden. Op het ICP netwerk kan er veel meer. Denk aan websites, clouddiensten en sociale media. 

ICP heeft het mogelijk gemaakt om open internetdiensten te bouwen zonder gecentraliseerde cloud computing-services, databases en firewalls. Het project is gemaakt door Dfinity. Dit is een blockchain-computer die draaiende wordt gehouden door verscheidene datacenters over heel de wereld. 

Deze computer moet ervoor zorgen dat de blockchain genoeg capaciteit heeft voor wanneer de massa gebruik gaat maken van ICP en zorgt de computer er voor dat de blockchain op websnelheid draait. 

Uiteraard blijft ICP gedecentraliseerd. Door ICP coins te bezitten kan je de koers mede bepalen. Jij kan samen met andere ICP-bezitters stemmen op voorstellen die de toekomst van het netwerk veranderen. Ook kan je ICP staken. Door dit te doen kan je coins verdienen en beveilig je het netwerk. 

Internet Computer in een layer-1 blockchain. Dit betekent dat er smart contracts gebouwd kunnen worden op deze layer. Hierdoor hoeft de ontwikkelaar van de smart contract geen eigen blockchain te beveiligen. Hij draait immers de smart contract op de blockchain van ICP. Wanneer jij dus je ICP crypto ‘staked’ kan het zo maar zijn dat dit wordt gebruikt om een smart contract te beveiligen. 

ICP is in het leven geroepen door Dominic Williams. Hij vond het nodig om de grote techbedrijven tegen te houden. Ze worden te groot en grote socialmediaplatformen kunnen net zo goed decentraal zijn. ICP is dus eigenlijk het fundament voor de toekomstige decentrale Facebook en Amazon. Nu is het afwachten wat dit met de Internet Computer crypto verwachting zal doen en of het de verwachtingen waar weet te maken.

Wat doet de Internet Computer koers?

Voordat de koers op Coinmarketcap verscheen werd er een ICO gehouden. Deze ICO was al in 2018 gehouden en daarmee hebben ze 195 miljoen dollar opgehaald. Een ongelofelijk groot bedrag. Je kon toen 1 Internet Computer coin kopen voor 0,03 dollar. De ICP koers staat nu op $ 9.03. De eerste verdeling (genesis) zag er als volgt uit:

 • Seed donations: 24,72%
 • DFINITY Foundation: 23,86%
 • Team members: 18%
 • Early contributors: 9,50%
 • Strategic: 7%
 • Presale: 4,96%
 • Association: 4,26%
 • Strategic partnerships: 3,79%
 • Advisors and other third-party holders: 2,40%
 • Community airdrop: 0,80%
 • Initial community and developer grants: 0,48%
 • Node operators: 0,22%

De ICP koers is sinds 10 mei 2021 op Coinmarketcap te zien. Vrijwel meteen schoot de koers de lucht in. Nog dezelfde dag bereikte de koers een bedrag van bijna 380 euro. Na een correctie vloog de Internet Computer koers weer omhoog en bereikte dit keer op 11 mei een bedrag van 480 euro. Verder zien we duidelijk dat de koers zijwaarts beweegt.

De Internet Computer coin All Time High staat op een bedrag van $ 700.65 (May 10, 2021). Het is 389 dagen geleden dat deze koers bereikt werd. Opvallend was dat de ICP coin direct na lancering in de top stond van grootste projecten. Inmiddels heeft het een totale market cap van $ 2,112,607,931 en staat daarmee op plaats 35.

Na dit spetterende begin is de koers gaan dalen. De schommelingen zijn er nog steeds. Zo ook de afgelopen 24 uur. Het verschil in de Internet Computer koers was de afgelopen 24 uur 19.97%.

Voor je eigen onderzoek is het verstandig om meer data erbij te pakken. Aanvullende data vind je hieronder:

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Internet Computer verwachting 2022 – 2027

Zoals ik al eerder zei gaat ICP de concurrentie aan met de Big Tech. Ze zijn van mening dat de Big Tech innovatie tegenhoudt vanwege hun monopolie. Bij dit project kan iedereen altijd gebruikmaken van het platform. Elke ontwikkelaar kan maken wat hij wil en hij maakt automatisch gebruik van decentrale cloud hosting. 

Het is namelijk zo dat een dApp wel decentraal is, maar de gegevens die worden opgeslagen door de transacties die jij maakt op het netwerk staan vaak op een centrale server. Hiervoor wordt bijvoorbeeld Google Cloud gebruikt. 

Bij Internet Computer is dit niet zo. Er worden geen gegevens opgeslagen op een centrale cloud. Dit is vrij uniek in de blockchainwereld. 

De technologie achter ICP is vrij ingewikkeld. Het is dan ook niet gek dat ze vijf jaar onderzoek nodig hebben gehad en een grote zak geld voordat ze een werkend product hebben. De use-case is uniek en gaat de strijd aan met Ethereum en de Big Tech. Dit is natuurlijk spannend, maar de ICP verwachting is er wel naar. 

De ICP verwachting is voor een deel gebaseerd op de use-case, maar er zijn ook andere factoren die de ICP koers verwachting bepalen. Het handelsvolume van een coin is een factor die je kan meenemen in je afweging voor het kopen van een coin. Hoe hoger het volume hoe meer vertrouwen er is in de coin. Het handelsvolume van Internet Computer in de afgelopen 24 uur is $ 323,315,481

Als we kijken naar de Internet Computer verwachting voor 2022 is o.a. de algemene crypto markt hiervoor belangrijk. Zitten we in een bull markt of in een bear markt? In de laatst genoemde zal de koers waarschijnlijk op korte termijn niet zoveel bewegen en vice versa.

Kijken we verder vooruit naar de Internet Computer verwachting voor 2027? Dan is dit al anders. De aanname in de crypto wereld is namelijk dat deze in een periode van vijf jaar zal toenemen. Ook de interesse in decentraliteit neemt toe. Bedrijven willen niet meer afhankelijk zijn van de reuzen in deze wereld.

Met dat in het achterhoofd is het niet uitgesloten dat de Internet Computer crypto mee kan groeien met deze trends. In het verleden heeft het na de introductie ook al stijgingen van 100% + gezien en dat is nu ook zeker niet uitgesloten als alles goed gaat.

* Currency in USD
Historical Price for Internet Computer
Date Open Close High Low Volume

Waar Internet Computer kopen?

De ICP waarde heeft in het verleden grote schommelingen meegemaakt. Wees dan ook voorzichtig met het investerenin ICP en in crypto in het algemeen. Het is risicovol, maar dit kan uiteraard lonen. ICP zelf heeft een mooie use-case en de oprichter heeft al veel ervaring op het gebied van blockchain en lijkt te bezitten over een sterke visie. 

Iets wat je kan laten meewegen in je besluit om te investeren is de schaarste van de coin. Zijn er al veel coin uitgegeven en worden er niet meer bijgemaakt, dan kan er schaarste ontstaan en uiteindelijk een hogere ICP prijs. Van Internet Computer zijn er op dit moment 234,221,994 ICP coins beschikbaar met een totale supply van 482,265,258 ICP. De totale market cap is $ 2,112,607,931.

Heb je zelf goed onderzoek gedaan en op basis daarvan een besluit genomen om te investeren in ICP, dan kan je meerdere exchanges gebruiken om de ICP coin te kopen. Een daarvan is Bitvavo. Heb je daar nog geen account? Maak dan hieronder een gratis account aan en begin direct met handelen.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste Internet Computer nieuws

Hopelijk hebben we je kunnen laten zien dat Internet Computer op z’n minst een interessant project is om onder de loep te nemen. De ICP verwachting, use-case en coin data zijn belangrijk voor de Internet Computer verwachting, maar ook het laatste nieuws is doorslaggevend voor je analyse.

Ben je namelijk goed om de hoogte van het laatste Internet Computer nieuws? Dan kun je ook als eerste inspelen op de nieuwste ontwikkelingen. Veel beleggers zijn voor hun nieuws afhankelijk van derden en houden dit zelf niet in de gaten. Dat betekent direct dat jij hiervan kunt profiteren als je het nieuws wel op de voet volgt. Daarvoor is o.a. de Internet Computer twitterpagina geschikt.

Het artikel Internet Computer verwachting, wat gaat de ICP coin doen? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht