Waves verwachting, wat gaat de WAVES crypto doen

Zoals je waarschijnlijk wel meegekregen hebt, groeit de crypto markt behoorlijk. Niet alleen wordt het een serieuze speler in de financiële wereld als mogelijke belegging. Ook steeds meer partijen willen daadwerkelijk beginnen met een eigen token. Zei het voor het grote publiek of intern voor binnen de eigen organisatie. Met Waves behoort dit tot de mogelijkheden.

Normaal gesproken is hier alleen gespecialiseerde kennis nodig voor de ontwikkeling van tokens, smart contracts en dat soort dingen. Waves lost dit probleem op door het bieden van een platform waarop iedereen binnen no-time zijn of haar eigen crypto token kan lanceren zonder veel kennis op het gebied van smart contract ontwikkeling.

In dit artikel kijken we daarom naar de Waves blockchain. We gaan in op de WAVES coin, het laatste nieuws rondom het project en Waves koers. Hiermee hoop ik je voldoende informatie te geven die je kan helpen bij het opstellen van je eigen Waves verwachting voor de toekomst. Wat gaat de WAVES crypto doen?

Wat is Waves?

Waves is de Kickstarter op de blockchain. Het is een decentraal handelsplatform waar je met een paar klikken op de knop een eigen coin kan maken. Je kan er ook op handelen met je eigen gemaakte crypto en andere cryptocurrency. Deze coin is direct te verhandelen op de eigen exchange.

De Waves decentrale exchange (DEX) verschilt van een normale exchange. De coins die jij bezit, zitten meteen in je wallet. Een decentrale exchange is een exchange dat niet afhankelijk is van een derde.

Hierdoor is de DEX bijna niet te hacken. Deze decentralisatie betekent ook dat niemand jouw portfolio kan bevriezen. Je hebt dus totale controle over jouw account.

Waves is een decentraal handelsplatform waar je je eigen tokens kunt maken en uitgeven. De belangrijkste punten waarop Waves zich richt zijn financiële transacties en fondsenwerving op de blockchain. Dit willen ze allemaal faciliteren op een zo anoniem en veilig mogelijke manier. Ze vergelijken zichzelf ook wel met de Kickstarter op de blockchain.

Bedrijven kunnen baat hebben bij de blockchain technologie. Dit komt mede door de manier waarop er funding binnengehaald kan worden. Op het Ethereum netwerk is het lastig om een eigen munt te maken en uit te geven, maar op het Waves platform is dit heel gemakkelijk.

Binnen een minuut kun je met een paar klikken op de knop en voor weinig geld (in de vorm van de WAVES token) een eigen munt uitgeven. Dit alles doe je op het decentrale Waves platform.

Het voordeel van het uitgeven van je eigen munt op het platform is dat je munt direct te verhandelen is op de exchange. Je kunt dit dus goed gebruiken om middelen binnen te halen voor je organisatie. De reden dat Waves zichzelf vergelijkt met kickstarter is dan ook duidelijk.

Bedrijven kunnen een cryptocurrency maken en uitgeven en hierbij een belofte doen over de toekomst die ze verwachten met de onderneming. Dit is vergelijkbaar met wat kickstarter doet. Bedrijven vragen om een donatie en bieden je hiervoor in ruil het product aan dat ze in de toekomst met je middelen gaan maken.

Het is dus een goede manier voor bedrijven om middelen binnen te halen en voor investeerders om te zoeken naar projecten met potentie.

Wat doet de Waves koers?

De Waves koers is tot stand gekomen vanuit een ICO gehouden in mei 2016, inmiddels alweer even geleden. In totaal is er tijdens deze token sale $ 16 miljoen opgehaald binnen drie weken. Beleggers konden 1 WAVES crypto kopen voor $ 0,188. De actuele Waves koers is $ 9.84.

In totaal zijn er bij de start van het project 100 miljoen tokens gemaakt. Hiervan is 85% direct verkocht via de token sales. 1% is gereserveerd voor de vroege gebruikers, 1% voor de bounties na de ICO, 4% voor de strategische partners en de resterende 9% is voor het team achter het project.

Als we de koers bekijken uit de geschiedenis is het duidelijk te zien dat de eerste notering op coinmarketcap was op 7 juni 2016. Beleggers konden toen één WAVES coin kopen voor $ 0,96. We zien dat de koers relatief lang zijwaarts heeft bewogen en in de bull markten sinds die tijd flink gestegen is. Helemaal in 2021 en 2022 zien we voor het eerst grote stijgingen.

De Waves All Time High staat op een waarde van $ 61.30 (March 31, 2022). Het is 64 dagen geleden dat deze koers bereikt werd. Sinds de start van het project heeft het een totale market cap weten te verzamelen van $ 984,454,799 waarmee het op positie 64 staat van grootste crypto projecten.

Het is naar mijn idee erg belangrijk om op de hoogte te zijn van dit soort koers data. Zo kun je namelijk trends ontdekken in het verleden en deze in de gaten houden in het heden. Zie je ze eerder dan de rest? Dan kun je hier veel geld mee verdienen. Hieronder daarom de Waves koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Waves verwachting 2022 – 2027

Het is bijna niet te doen om een precieze Waves koers verwachting te schetsen. Er zijn veel factoren die hier invloed op hebben, zoals de use-case en het team dat aan het project werkt. Ook het laatste Waves nieuws en de coin data zijn belangrijk.

Wat betreft de use-case is het duidelijk wat Waves probeert te doen. Namelijk een platform bieden waarop bedrijven zelf eenvoudig een coin kunnen maken en dit kunnen aanbieden aan klanten of medewerkers. De sterke kant van Waves is dat ze een veilige omgeving maken voor het handelen in cryptocurrency. Het bijna niet te hacken systeem geeft de gebruikers vertrouwen.

De gebruiksvriendelijkheid
van het maken van een eigen coin op het platform is een enorme winst. Als grote
bedrijven een eigen coin gaan opzetten op het Waves platform kan de Waves koers
zomaar gaan schitteren.

Op dit moment heeft Waves al
een aantal bedrijven als partners. Denk aan Deloitte en Burger King Rusland. Ze
hebben ook sterke banden met verschillende Russische banken. Het is dus geen
toekomstmuziek om grote bedrijven te laten werken op het platform, het is al
aan de gang.

De kanttekening die bij Waves gemaakt moet worden is dat ze niet de enige zijn die het maken van eigen munten faciliteren. Met Ethereum en NEO als concurrenten blijft het keihard werken. Deze twee platformen zijn niet de enige. Eigenlijk zijn er genoeg blockchain platformen om de markt verzadigd te noemen.

Als we kijken naar de Waves verwachting voor 2022 dan is het lastig om hier met zekerheid iets over te zeggen. Op een dergelijke korte termijn zijn de trends in de algemene crypto markt en plotselinge gebeurtenissen rondom Waves erg belangrijk.

Kijken we verder vooruit naar de Waves verwachting voor 2027 dan is dit al anders. Een periode van vijf jaar biedt de ontwikkelaars van het project om zich mee te ontwikkelen met de crypto markt en nieuwe gebruikers te vinden. De aanname in de markt is dat deze als geheel flink zal stijgen in waarde. Weet Waves een plek te veroveren in deze markt en nieuwe gebruikers aan zich te binden? Dan lijkt geen voorspelling onmogelijk.

Grote stijgingen hebben we al vaker gezien. Zo ook de opmars van Waves in maart 2022. De koers ging toen binnen enkele dagen met tenminste 547% omhoog. Dit is geen garantie voor toekomstige stijgingen, maar het laat wel zien hoe hard het kan gaan.

* Currency in USD
Historical Price for Waves
Date Open Close High Low Volume

Wat is het nut van de WAVES coin?

De Waves coin staat centraal op het platform. Zodra bedrijven hun eigen coins maken op het netwerk worden deze transacties als het ware aan die van Waves verbonden om zo afgehandeld te worden. Waves is het netwerk dat dit alles draaiende houdt.

Je zou Waves dus kunnen kopen om gebruik te maken van het platform en om te kopen als belegging. Dit laatste doe je enkel als je na je Waves crypto verwachting denkt dat het in de toekomst meer waard zal worden. Een belangrijke overweging in dit geval is de schaarste van het project.

Hoeveel coins komen er constant bij en hoeveel zijn er al in omloop? Je kunt dit monitoren door de huidige supply naast de maximale supply te leggen. In de regel geldt: hoe meer tokens er al zijn uitgegeven met een maximale supply, hoe beter dit is voor de toekomstige waarde. Daarnaast is het verstandig om te kijken wat het koersverschil op korte termijn is. Zo kun je trends ontdekken en hier echt van profiteren.

Hoeveel coins komen er constant bij en hoeveel zijn er al in omloop? Dit kun je o.a. monitoren door de huidige supply (100,000,000 WAVES) naast de maximale supply (100,000,000 WAVES) te leggen.

Daarnaast is het goed om de trends op de korte termijn te volgen. In de laatste 24 uur was het koersverschil 3.75% en in de laatste zeven dagen was dat 100.42%.

Waar Waves kopen?

De Waves coin is gemakkelijk te koop via Bitvavo. Voordat je overgaat tot het kopen van de coin is het verstandig om in het achterhoofd te houden dat het voorspellen van de Waves koers geen vaste wetenschap is. Doe eerst zelf goed onderzoek voordat je over gaat tot het kopen van Waves.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste Waves nieuws

De factoren die ik voor je op een rij gezet heb in dit artikel zijn allemaal belangrijk om je Waves analyse op te baseren. De historische koers, de coin data en natuurlijk de use-case. De laatste belangrijke factor die je zou moeten overwegen is het Waves nieuws van vandaag.

Weet jij precies wat er allemaal speelt rondom het project? Dan is de kans groot dat je een behoorlijke voorsprong hebt op het grootste gedeelte van de andere beleggers. Die gaan vaak alleen af op de mening van anderen, maar daarmee loop je eigenlijk achter de feiten aan. Ook weet je door het laatste nieuws te volgen precies hoe actief het team achter Waves is. Dit kun je hieronder bekijken op de Waves twitter.

Het artikel Waves verwachting, wat gaat de WAVES crypto doen verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!