Investeringsgigant Fidelity verwacht crypto vuurwerk in 2022

Fidelity Investments is een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld. Het bedrijf heeft een astronomische $4,9 biljoen aan activa in beheer en is wereldwijd actief. De tak binnen Fidelity die zich richt op crypto activa is Fidelity Digital Assets. Dit onderdeel van de vermogensbeheerder maakte onlangs een aantal voorspellingen voor het komende jaar bekend. Als we Fidelity Digital Assets mogen geloven dat staat er het komende jaar behoorlijk wat te gebeuren.

Crypto adoptie

Volgens het rapport van Fidelity was er een duidelijke tegenstelling te zien in de houding van landen ten opzichte van cryptocurrencies. Aan de ene kant had je China waar een totaal verbod op crypto activa van de grond kwam en aan de andere kant had je juist de ontwikkelingen in El Salvador waar bitcoin (BTC) tot wettig betaalmiddel werd verheven.

Volgens Fidelity zal deze tegenstrijdigheid in 2022 zorgen voor een interessante situatie. Veel landen zullen nog niet overtuigd zijn van een mogelijke officiële investering in bijvoorbeeld bitcoin. Desalniettemin zullen zij genoodzaakt zijn om dit wel te overwegen uit angst om de boot volledig te missen.

Mocht bitcoin adoptie echt in een stroomversnelling komen dan zullen landen met bitcoin op de balans een enorm voordeel hebben ten opzichte van landen die dat niet hebben. Daarom kunnen landen zich niet veroorloven om het risico te lopen deze trend mis te lopen, aldus Fidelity

Om die reden verwacht Fidelity dat in 2022 meer landen bitcoin op de balans nemen en zelfs dat centrale banken een acquisitie zullen doen.

Expansie

Daarnaast verwacht Fidelity dat de decentralized finance (DeFi) sector in 2022 verder zal blijven groeien. Ook zullen er volgens Fidelity traditionele fintech bedrijven grote partnerships sluiten en capaciteiten uitbreiden om makkelijker met DeFi protocollen te kunnen werken.

Wat er met de non-fungible token (NFT) sector gaat gebeuren in 2022 durft Fidelity niet te voorspellen. Volgens hen is het op dit moment onmogelijk om de prijzen waarmee sommige NFT’s op dit moment over de toonbank gaan te rechtvaardigen.

De technologie achter NFT’s is interessant en het zou waarde kunnen hebben binnen bijvoorbeeld de muziek- kunstsectoren. Fidelity verwacht dat in 2022 veel van de onzekerheden die zij nog hebben over NFT’s beantwoord zullen worden.

The post Analyse: Investeringsgigant Fidelity verwacht crypto vuurwerk in 2022
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht