Ripple behaalt kleine overwinning in XRP rechtszaak, mag e-mails inzien

Ripple heeft weer een kleine overwinning behaald in de rechtszaak tegen de toezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC). De advocaten van Ripple mogen namelijk bepaalde e-mails inzien van voormalig-SEC official William Hinman. Het betreft de e-mails die Hinman stuurde in voorbereiding op een speech die hij hield in 2018, waarin hij stelde dat Ethereum (ETH) geen effect is.

Ammunitie voor Ripple

Ripple werd voor de rechter gesleept omdat het zou hebben geweten dat de XRP cryptocurrency een investeringscontract betreft, althans dat vindt de SEC. Het hangt nu van de rechter af of XRP ook daadwerkelijk als zodanig bestempeld zal worden. Beide partijen verzamelen zoveel mogelijk bewijsmateriaal om hun gelijk te krijgen bij de rechter.

Een van de bewijsstukken is de speech van Hinman in 2018. Daarin zei hij dat Ethereum geen effect is omdat het voldoende gedecentraliseerd is. Ripple wil nu de e-mails inzien om uit te vogelen hoe Hinman tot deze conclusie kwam en of de SEC met dat in het achterhoofd nu te streng optreedt tegen Ripple. XRP is namelijk tevens gebaseerd op een gedecentraliseerd netwerk.

Lange tijd claimde de SEC dat de documenten en e-mails in kwestie niet als bewijs mogen dienen omdat het om zogenoemde priviledged documenten gaat. Gisteren liet de rechter weten dat dit echter niet geldt voor de e-mails van Hinman. En dus mag Ripple de e-mails inzien, wat mogelijk interessante ammunitie kan gaan vormen in deze zaak.

‘SEC houdt de zaak bewust op’

In ander recent crypto nieuws beschuldigt Ripple-advocaat Stuart Alderoty de SEC ervan de zaak bewust te vertragen. Alderoty stelt dat de SEC schuldig is aan “regulatie door handhaving”. Dat zij door simpelweg het starten van een rechtszaak tegen een entiteit proberen om bepaalde markten te onder controle te houden. Lees meer over dit nieuws in dit artikel.

De uitspraak in de zaak zal voor Ripple cruciaal zijn. Mocht XRP inderdaad als effect worden bestempeld dan zullen Ripple en zijn oprichters enorme boetes moeten betalen. Ook zal XRP vervolgens illegaal worden in de Verenigde Staten.

The post Analyse: Ripple behaalt kleine overwinning in XRP rechtszaak, mag e-mails inzien
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht