bitcoin analyse

KDW Crypto Advice Bitcoin update 28-01-19

Het einde van Bitcoin of is de bodem juist in zicht?

Bitcoin fluctueert nu al enkele maanden tussen de $3000 en $4000. We hebben een kans gehad om een bodem patroon te voltooien, maar helaas tevergeefs. Er begint een bearish sentiment te ontwikkelen onder de investeerders en ook meerdere grote wallets komen na jaren stil te hebben gestaan weer actief. Zal dit het einde van Bitcoin gaan betekenen? Dit zullen steeds meer investeerders zichzelf af beginnen te vragen.

De reden dat men zo denkt lijkt mij een perfecte verklaring voor de actief gekomen wallets van de grote investeerders. Er lijkt langzaam paniek te ontwikkelen bij de investeerders en dit kan uiteindelijk leiden tot een sterke dump. Baron Rothschild zei ooit: ‘the time to buy is when there’s blood in the streets’. Mochten we erg diep gaan zal er zich een mooi moment voor gaan doen om je slag te slaan en een mooie positie in te nemen. Een cruciale support zone waar wij veel support vanaf verwachten ligt op $2500, mochten we deze bereiken uiteraard.

Met vrij veel zekerheid kunnen we aanhalen dat dit niet het einde van Bitcoin zal zijn. De mogelijkheid dat we nog een tijdje in een bearmarket zitten is natuurlijk niet te omzeilen, maar uiteindelijk zal de koers moeten aantrekken aan de innovatie van Bitcoin.

Het is niet zeker of we daadwerkelijk een daling in gaan zetten. Alle pijlen wijzen wel die kant op, maar het gebeurt regelmatig bij Crypto dat exact het omgekeerde gebeurt van wat de massa denkt en/of wilt.

Technische analyse

Momenteel lijkt het ons verstandig om juist de support en resistance op de grote timeframes in de gaten te houden. De grote investeerders traden voornamelijk op deze belangrijke support/resistance area’s. Dus dat gaan de investeerders met grote wallets hoogstwaarschijnlijk ook doen.

We starten uiteraard met het bekijken van de grotere timeframes en daarbij als eerst de Monthly chart. Hier zien we de 50EMA en 50MA die beide erg belangrijk zijn als support en resistance. Daarnaast kunnen we aardige support verwachten vanaf de $3000 horizontale supportlijn.


Tradingview

 

Als we kijken naar de weekly is in onze ogen de 200MA het meest relevant. In de meetbare geschiedenis van Bitcoin heeft deze eens als sterke support/resistance lijn gediend waarna er een pump is ontstaan. Mochten we hier ruim onder komen zal het bearish volume naar verwachting sterk toenemen. Deze support ligt momenteel rond de $3300.


Tradingview

We slaan de daily even over en bekijken het vanaf de 4h chart. Op deze chart is de prijsactie duidelijker te zien. De 23,6% fib support op ~$3500 is momenteel een cruciaal punt. We zullen hier voor het meest bullish scenario een bounce vanaf moeten gaan zien om vervolgens de 38,2% fib resistance te testen.

Mochten we door de 23,6% fib zakken is het meest voor de hand liggend een test van de $3367 support. In het minst gunstige geval gaan we op korte termijn een dump zien tot aan de $3215 waarna de prijs naar verwachting spoedig zal worden teruggekocht tot aan de $3300 (weekly 200MA support).


Tradingview

Conclusie

Op middellange termijn ziet het er niet erg goed uit voor Bitcoin. De markt heeft recent meer dan 6 biljoen ingeleverd binnen 24h en dit zegt duidelijk wat over het sentiment. We gaan er de komende dagen/weken achter komen wat de prijs daadwerkelijk gaat doen. Zelf verwachten we een daling. We zullen iedereen op de hoogte houden van de recente ontwikkelingen op onze telegram.