KDW Crypto Advice Bitcoin update 31-10

Van de charts was af te lezen dat we een grotere kans hadden op een daling. BTC bewoog al geruime tijd kort onder de descending triangle resistance en er volgde een bollinger band squeeze. Verder was er niet veel relevant nieuws wat veel invloed gehad zou kunnen hebben.

We duiken vandaag direct in op de technische analyse en gaan wat belangrijke support en resistance area’s met jullie delen. De onderstaande informatie is gebaseerd op een korte termijn analyse en veel informatie is na enkele dagen niet volledig betrouwbaar. Dit komt natuurlijk omdat de markt blijft bewegen en indicatoren anders komen te staan. Zorg dus dat je onze updates in de gaten houd

We rusten as we speak op een support level van de laatste low op $6320. Kort hieronder is de uptrend support te vinden van afgelopen weken rond ~$6300. Belangrijk is dus dat we de $6320-6300 zone blijven behouden. De 4h RSI roept om wat consolidatie of een opwaartse correctie, maar een mogelijk verdere daling is niet uit te sluiten aangezien de daily RSI nog ruimte genoeg heeft om te dalen. Ik geef het de grootste kans dat we de $6320-6300 zone behouden en een kleine (wellicht trage) opmars vanaf hier zullen zien richting de descending triangle resistance rond ~$6460.

Worst case breken we door de bovenstaande support en zoeken we $6200-6220 support zone op waarna de $6100 zou kunnen volgen. De kans is, zonder uitzonderlijk nieuws, heel erg klein dat we hier vervolgens op korte termijn door heen zullen breken. Mochten we de bovenstaande levels bereiken kun je dit zien als een geschikt koopmoment.

https://www.tradingview.com/x/4Baxi0O/

 

Op de daily ben je als trader nog steeds niet erg wegwijs. De meeste indicatoren staan neutraal en we wachten nog steeds op de uitwerkingen van de Bollingerband Squeeze en de HV indicator. Deze twee indicatoren in combinatie met erg bearish of bullish nieuws kan leiden tot extreme volatiliteit. Pas dus erg op en het is aan te raden om uit voorzorg voornamelijk in BTC te blijven met een stoploss. Wil je toch graag traden in altcoins zorg dan dat je een alarm gebruikt en realtime kan reageren op een hevige koersschommeling.

https://www.tradingview.com/x/3JvWeqyc/

 

 

 

Voor een dagelijkse BTC update ter aanvulling van de huidige update kunt u overwegen om het KDW Telegram channel te joinen. Stay tuned en trade safely!

Deel dit bericht