KDW Crypto advice BTC update 04-12

De indicatoren vertellen dat Bitcoin wat ruimte heeft om te herstellen na de gigantische drop van bijna $3000. Echter zie je toch dat de bears het niet zomaar opgeven en ze blijven voor alsnog neerwaartse druk leveren. Zullen ze binnenkort uitgeput raken zodat de bulls ruimte hebben voor een herstelronde? We duiken met jullie in de charts om de meest voor de hand liggende scenario’s te delen.

SHORTS VS LONGS
De shorts staan opnieuw erg hoog. Is dit in voordeel van de bulls? In mijn ogen wel als we kijken naar de huidige koers en bijbehorende indicatoren. Daarnaast zijn de longs stijgende en komt er nieuws aan zoals BAKKT. Er is dus een kans dat we een short squeeze mee gaan maken ergens deze maand. Dit kan een leuke pomp veroorzaken.
Rood: shorts
Groen: longs


tradingview

Weekly timeframe
Sinds de vrije val is begonnen zagen we nauwelijks wat van de bulls tot de laatste twee weken. Als we kijken naar de weekly zien we twee wicks tot aan de $3600 support en een close boven de $4000 support/resistance. Het zag er even erg goed uit toen de recente weekly candle boven de voorlaatste weekly candle begon te stijgen. Echter was dit van vrij korte duur en de bears wisten het sentiment al snel van bullish naar neutraal te keren. Het is zaak dat we de huidige weekly candle boven het body van voorlaatste candle weten te sluiten op $4173 en nog beter is boven $4200.

tradingview

Daily chart
Het volume is duidelijk terug. Het hoge volume indiceert dat er een gevecht plaatsvind tussen de bulls en bears. Dit kan een signaal zijn dat er een tijdelijke bodem aan het vormen is. Daarnaast is de higher low die we gemaakt hebben positief en het is nu belangrijk om de bovenste witte resistance zone te testen en hopelijk te breken. Mochten we deze breken zie ik als eerste belangrijke target de 0.382 FIB resistance op $4800.
https://www.tradingview.com/x/tDOCYRMS/

4h chart
Deze chart is momenteel het meest interessant.
We vormen een bearish pennant. Deze is theoretisch bearish, maar aan de hand van de huidige prijsdaling aanschouw ik deze pennant eerder als neutraal. Hij is inmiddels geaccepteerd en naar verwachting bewegen we de komende dagen voort binnen de pennant. Het volume daalt en ik verwacht (nog) niet veel extremiteit in de prijs. Belangrijke support tussen $3660 en $3760. Mochten we hier onder komen verwacht ik dat we spoedig richting de $3000-3200 gaan.

tradingview

Zoals we in de vorige update hebben besproken is het op langere termijn meer bullish als we pennant bearish breken zodat we de $3200-3000 zone kunnen bezoeken waar enorme support ligt. Dit is op langere termijn meer bullish omdat de kans dan groot is dat men dit aanschouwd als een bodem.

Echter geef ik het een net iets grotere kans dat we eerst wat herstel zullen zien mbt. Bitcoin. We ontvangen gemixte signalen als we kijken naar de indicatoren en charts alleen als ik alles bij elkaar optel geef ik de bulls het voordeel.

Het belangrijkste binnen de charts is in mijn ogen de pennant op de 4h chart. We zullen moeten afwachten waar deze ons gaat brengen in de nabije toekomst.

Stay safe trading!

Deel dit bericht