KDW Crypto advice BTC update 28-11

Er was stilte voor de storm, maar gelukkig vertelde diverse indicatoren ons op tijd dat er extreme volatiliteit op de route lag. Hier konden we mooi op inspelen door strakke stop losses te zetten. De vraag is nu: ‘Hoe ver kunnen we nog gaan?’

In tijde van extreme volatiliteit is het goed om de grotere timeframes in de gaten te houden. We starten bij de weekly en hier zijn verschillende belangrijke dingen op te zien.

1w chart
Het belangrijkste is de weekly 200MA (lichtblauw). Deze support lijn is in het verleden nog nooit gebroken en ik verwacht hier zeker veel kopers terug te vinden. Binnen diezelfde prijsregio bevind zich ook ons target van de recent gebroken descending triangle (die lange tijd wist te handhaven op $6000) en een historische horizontale support. Dit allen binnen de $3000-3200 regio.


tradingview

1d chart
De de bollinger band squeeze zagen we erg nauw worden kort voordat BTC de daling in wist te zetten. Dit in combinatie met de HV indicator kon maar één ding betekenen.. extreme volatiliteit. En ja, we hebben een daling tot gevolg gehad van bijna 100%.

Op de daily zien we momenteel een historisch lage RSI en deze roept om een correctie. Kan je hier op rekenen? Niet volledig. Het geeft wel een duw in de rug voor de bulls, maar het huidige sentiment (angst) van de investeerders kan de prijs zeker nog een stukje lager brengen. Je ziet momenteel ook nog geen overtuigende bullish patronen ontwikkelen. 90% van de indicatoren staan wel in het voordeel van de bulls, maar patronen en candlesticks zoals voorheen aangehaald altijd als eerst analyseren. Even afwachten of er nog bulls weten op te duiken.

tradingview

4h chart
De $3650-3750 regio kunnen we momenteel zien als een tijdelijke bodem. Deze is niet al te sterk en kort hieronder kunnen we een opstapeling van stoplosses vinden. Deze kunnen een snelle daling inzetten mochten ze gehit worden. We zien wel een overduidelijke divergence op de RSI. Misschien weten we witte resistance zone rond de $4500 te testen, maar vooralsnog hebben de bulls niet veel van zich laten merken.


tradingview

Conclusie
Het meest bullish scenario lijkt mij een sterke daling binnen korte tijd richting de $3000 support. Wellicht klinkt dit raar in de oren, maar rond deze support zone zijn erg veel bulls te vinden en in combinatie met de erg oversold RSI op meerdere timeframes is dit nog aantrekkelijker voor potentiële investeerders. Zodra alle indicatoren erg laag staan, zodra we een sterke paniekverkoop ervaren (capitulatie), en zodra we een of meerdere sterke support zones uit het verleden raken… Dan zal er een moment komen dat veel investeerders op het zelfde moment denken: ‘Hier moet ik instappen!’ Dit zal een mooie reversal in stand zetten.

Mochten we vanaf huidige prijslevels (~$3800) al een sterke bounce maken dan verwacht ik dat we nog meerdere maanden in een bearmarket zullen zitten met een fluctuerende BTC prijs. 6 maanden zou hierbij in mijn ogen reëel zijn.

Optimaal op de hoogte blijven? Join dan de telegram groep van KDW Crypto Advice

Deel dit bericht