Bitcoin Gold en ”alles” over de harde Vork.

Slechts een paar maanden na de Bitcoin Cash-harde vork ervoer de Bitcoin-blockchain een andere door de gemeenschap aangestuurde harde vork, bekend als Bitcoin Gold (BTG). Bitcoin Gold hoopt het paradigma rond mijnbouw op de Bitcoin blockchain te veranderen. Volgens de oprichters is de Bitcoin blockchain te gecentraliseerd geworden. Grote bedrijven met enorme banken van mijncomputers halen nu de overgrote meerderheid van Bitcoin. Voor de oprichters van Bitcoin Gold verslaat het beheer van grote bedrijven het Bitcoin-netwerk het doel van een gedecentraliseerde grootboek- en peer-to-peer-valuta.

Als reactie hierop hebben ze het Bitcoin Gold-project geïnitialiseerd. Het is een alternatieve vork van de Bitcoin-blockchain die veranderingen implementeert die de mijnbouw rechtvaardiger maken. Het doel van Bitcoin Gold is om een ​​netwerk te creëren waar iedereen mijnwerker kan worden met alleen basishardware . Als gevolg hiervan zou de goudmijn van Bitcoin verspreid zijn over vele mijnwerkers, in plaats van enkele grote bedrijven.

In deze gids behandelen we alle dingen Bitcoin Gold, zoals:

Decentraliseren van de Bitcoin Blockchain

In de zeer vroege dagen van Bitcoin hebben gewone computers het bewijs van werk dat nodig is om de Bitcoin-blockchain aan te drijven, gecontroleerd en voltooid. De afgelopen jaren hebben echter een snelle ontwikkeling plaatsgevonden in de hardware die is gebruikt om Bitcoin te ontginnen.

Wat begon als normale computers op het originele Bitcoin-netwerk, is snel afgestudeerd aan gespecialiseerde platforms met grafische verwerkingseenheden (GPU’s) die zijn geïnstalleerd om het bewijs van werk sneller te hashen.

Vandaag is de hardware nog verder ontwikkeld. Toepassingsspecifieke geïntegreerde schakelingen (ASIC’s) voeren nu bijna alle mijnbouw op de Bitcoin-blockchain uit. Dit zijn apparaten die specifiek zijn gebouwd voor Bitcoin-mijnbouw en die 1.000.000 keer beter zijn in mijnbouw dan uw thuiscomputer. Het kopen, installeren en uitvoeren van ASIC’s heeft hoge opstartkosten, waardoor het moeilijk wordt voor de gemiddelde gebruiker om mee te doen.

[Noot van de redactie: hoe duurder mijnbouw wordt, hoe minder mensen het daadwerkelijk kunnen doen. Dit betekent dat het mijnnetwerk veel centraler wordt. Het argument dat Bitcoin Gold wil geven, is om mijn Bitcoin-mijn iets te maken dat iedereen kan doen en daarom de mijnbouw zo gedecentraliseerd mogelijk te houden.]

Bovendien omvatten de meest succesvolle Bitcoin-mijnactiviteiten vandaag volledige kamers of magazijnen vol met ASIC’s die 24/7 draaien. Kleine mijnwerkers kunnen gewoon niet concurreren.

Mijnbouw boerderij

Mijnbouw boerderij. Foto door Marco Krohn – Creative Commons

Bitcoin Gold’s motto, “Maak Bitcoin opnieuw gedecentraliseerd”, is een ironische verwijzing naar Donald Trump’s verkiezingscampagneslogan. Het verwijst echter ook naar de originele visie van Satoshi voor Bitcoin van een peer-to-peernetwerk waar iedereen aan het mijnproces kon deelnemen. Om bitcoin mining te veranderen in iets rechtvaardigers, stelt Bitcoin Gold voor de blockchain te veranderen om ASIC-mining te elimineren.

SHA-256 tegen Equihash

De fundamentele verandering in Bitcoin Gold is het kiezen van een ander hash-algoritme dat het bewijs van werk moeilijker maakt voor ASIC’s. Dit wordt bereikt wanneer een hash-algoritme meer geheugen (RAM) vereist om te voltooien. Omdat ASIC’s over pure verwerkingskracht gaan, vereisen meer geheugenproblemen hun verwerkingsvermogen. Hierdoor wordt de kleine mijnbouw op GPU’s weer concurrerend.

De huidige, door ASIC aangedreven Bitcoin-blockchain maakt gebruik van een hash-algoritme dat bekendstaat als SHA-256 voor zijn bewijs van werk. De oprichters van Bitcoin Gold gebruiken in plaats daarvan een ander algoritme dat bekendstaat als Equihash . Alex Biryukov en Dmitry Khovratovich ontwikkelden Equihash als een ASIC-resistent algoritme en het heeft al succes gezien met het aandrijven van andere cryptocurrencies, waarvan de bekendste Zcash is .

Uiteindelijk zou de overstap naar Equihash de bitcoin-mijnbouw meer gedistribueerd maken, en dat is echt de enige verandering die Bitcoin Gold voorstelt voor het netwerk. Hoewel centralisatie van mijnen een probleem is voor de Bitcoin-blockchain, met mijnwerkers die sommige gebruikers op de zwarte lijst plaatsen of bepaalde transacties prefereren, is er een limiet aan het vermogen dat deze centrale mijnwerkers kunnen gebruiken. Het is niet duidelijk dat de centralisatie van de mijnbouw een te negatieve invloed heeft gehad op Bitcoin.

Als dat ooit zou hebben gedaan, zouden de Bitcoin-kernontwikkelaars Equihash zelf kunnen implementeren, waarbij in feite alle huidige ASIC-mijnwerkers op de Bitcoin-blockchain worden afgevuurd. Het vooruitzicht om honderdduizenden dollars te verliezen die ze in hun mijnbouwhardware hebben geïnvesteerd met een algoritmeverandering is genoeg om de meeste mijnwerkers op het netwerk eerlijk te houden.

Wie heeft Bitcoin Gold ontvangen?

Omdat Bitcoin Gold een vork is van de originele Bitcoin-blockchain, ontving iedereen die BTC bezat vóór de vork dezelfde hoeveelheid BTG, in een verhouding van 1: 1. Je hoefde niets bijzonders te doen om de BTG te ontvangen, maar beweren dat het misschien lastig is geworden, afhankelijk van hoe je je portemonnee had opgezet.

Je kunt BTG verhandelen op bijna 20 beurzen . De meest populaire opties zijn HitBTC, OKEx, Bitfinex en Binance .

Hoe Bitcoin Gold te mijnen

Als je geïnteresseerd bent in Bitcoin Gold, hebben we goed nieuws. Het set-upproces is relatief eenvoudig en de mijne met alleen een GPU – geen ASIC’s vereist.

Eerst moet je je aansluiten bij een mijnbad . Je hebt meer dan tien om uit te kiezen met pool.gold  als een van de meest populaire opties. Download vervolgens de mijnsoftware van de pool waar u lid van bent geworden. Pool.gold heeft mijnsoftware beschikbaar voor NVIDIA en Radeon .

Als u geen BTG-portefeuille hebt, stelt u deze in. Uw opties omvatten BTGWallet.online , de Bitcoin Gold Core Wallet of een andere exchange die BTG ondersteunt.

Doorgaan met pool.gold als het voorbeeld, je hebt aparte instructies op basis van je GPU:

  • NVIDIA:  Bewerk het start.bat- bestand om uw Bitcoin Gold-portefeuille-adres op te nemen, gevolgd door de naam van de werknemer.
  • Radeon:  bewerk het bestand config.txt om uw Bitcoin Gold-portefeuille-adres op te nemen, gevolgd door de naam van de werknemer.

Dubbelklik ten slotte op “start.bat” en begin te mijnen.

Wanneer ging het live?

De Bitcoin Gold-harde vork vond plaats op 24 oktober 2017, met blok 491.407 op de Bitcoin-blockchain. Toen dat gebeurde, nam Bitcoin Gold een momentopname van alle saldi en transacties op Bitcoin tot op dat moment. De nieuwe blockchain begon vanaf daar.

Is Bitcoin Gold een concurrent voor Bitcoin?

Hoewel Bitcoin Gold een harde vork is van de originele Bitcoin-blockchain, is het niet echt een concurrent van Bitcoin. Terwijl andere harde vorken, zoals Bitcoin Cash, sommige mijnwerkers van het Bitcoin-netwerk kannibaliseerden om aan de nieuwe blockchain te werken, betekent het anti-ASIC-algoritme van Bitcoin Gold dat vrijwel geen van de huidige mijnwerkers van Bitcoin wil overschakelen naar mijnbouw BTG.

In plaats daarvan concurreert Bitcoin Gold met andere anti-ASIC cryptocurrencies zoals Ethereum voor mijnbouwkracht. Mijnbouw op dergelijke netwerken komt in de vorm van kleinschalige GPU-mijnbouw. Het probleem voor Bitcoin Gold is dat andere anti-ASIC cryptocurrencies een langere geschiedenis hebben en meer voorspelbaar zijn voor mijnwerkers. Het is niet duidelijk waarom een ​​mijnwerker zou willen overschakelen naar BTG, tenzij de prijs per BTG stijgt.

Het enige voordeel dat Bitcoin Gold heeft, is een brede verspreiding. Iedereen op het Bitcoin-netwerk ontvangt BTG, dus er is potentieel voor brede acceptatie.

Bitcoin Gold versus Bitcoin, Bitcoin Cash en SegWit2x

Met zo veel vorken op de Bitcoin blockchain in zo’n snelle opeenvolging, kan het verwarrend zijn om de verschillen bij te houden. Hier is een tafel om je te helpen:

Bitcoin Bitcoin Gold Bitcoin Cash SegWit2x (geannuleerd)
PoW Type ASIC ASIC-resistent (GPU) ASIC ASIC
Tijd blokkeren ~ 10 minuten ~ 10 minuten ~ 10 minuten ~ 10 minuten
Moeilijkheidsinstelling ~ 2 weken Elk blok ~ 2 weken ~ 2 weken
SegWit Ja Ja Nee Ja
Replay-bescherming Ja Ja Nee
Totale muntautomaat 21 miljoen 21 miljoen 21 miljoen 21 miljoen

Bitcoin Gold is de enige Bitcoin-vork tot nu toe om een ​​nieuw ASIC-bestendig proof of work-algoritme te implementeren. Samen met dat nieuwe hashing-algoritme implementeert Bitcoin Gold een nieuwe moeilijkheidsafstelling met elk blok, waardoor de moeilijkheidsgraad geleidelijk toeneemt op basis van eerdere bloktijden. Ten slotte is Bitcoin Gold een van de weinige Bitcoin-vorken die zowel Segregated Witness (SegWit) -technologie als replay-bescherming ondersteunt. SegWit verhoogt het aantal mogelijke transacties per blok en herhaalbeveiliging voorkomt frauduleuze parallelle transacties op twee vorken.

Replay-bescherming na een vork

harde vork

Een harde vork.

Replay-bescherming is van cruciaal belang bij het implementeren van een vork van een bestaande blockchain. De gedeelde code en wallet-adressen tussen BTC en BTG maken het mogelijk om een ​​replay-aanval uit te voeren. Kortom, als je tegelijkertijd een transactie op BTC en BTG wilt uitvoeren, gaat het goed. Als je echter iemand in BTC wilt betalen en je BTG wilt houden, sta je open voor een aanval. Een aanvaller kan een vals signaal verzenden tussen de vorken waardoor u beide valuta verliest wanneer u er slechts één wilde verzenden.

Bitcoin Gold biedt  volledige herhalingsbescherming op BTG om dergelijke aanvallen te voorkomen. De oplossing heeft betrekking op een SIGHASH_FORK_ID-mechanisme dat transacties herstelt, wat betekent dat ze niet kunnen worden overgedragen van BTC naar BTG.

Wat mensen zeggen over Bitcoin Gold

De meeste nieuwe cryptocurrencies bevatten ASIC-resistente hashing-algoritmen en het wordt een soort industriestandaard om decentralisatie te bevorderen. In dat opzicht heeft Bitcoin Gold veel om enthousiast over te zijn. In de kern gaat het om de overgang van het Bitcoin-netwerk naar meer gedecentraliseerde mijnbouw.

Zoals we hierboven hebben gezien, zijn er echter niet veel aanwijzingen dat het huidige Bitcoin-mijnsysteem kapot is. Er zijn wat kleine klachten geweest, en het is niet ideaal dat het netwerk zo gecentraliseerd is. Desondanks hebben mijnwerkers op Bitcoin veel te verliezen als ze hun kracht te agressief gebruiken. Er zijn ook nieuwkomers in de Bitcoin-mijngemeenschap die de besturing van een paar belangrijke ASIC-bedrijven decentraliseren.

De algemene consensus van Bitcoin-experts is dat er onvoldoende nieuw is in Bitcoin Gold om een ​​onafhankelijke investering te rechtvaardigen. Hoewel het zeker geen kwaad kan om vast te houden aan uw gratis BTG die u ontvangt als gevolg van de vork (als u vóór 24 oktober Bitcoin had), wacht u tot het stof is opgelost voordat u besluit meer te kopen.

 

*Dit artikel is oorspronkelijk gepost op partner website Coincentral.com

Deel dit bericht