bitcoin analyse

KDW Crypto advice BTC update 8-11

KDW Crypto advice BTC update 8-11

Zijn we nog een eind verwijderd van de bodem of hebben we deze nu echt bereikt? De bulls presteren de laatste dagen vrij sterk, maar het lijkt erop dat we ons nog binnen de descending triangle bevinden.

We starten bij de ‘weekly’ chart. Zoals eerder aangehaald staat de Historical Volatility indicator heel erg laag. Volatiliteit op komst dus! Of dit bullish of bearish zal zijn dat is nog even afwachten. Als je naar de gehele chart kijkt zou je in eerste instantie zeggen dat dit meer bullish is. De chart geeft weer dat we een bodem vormen omdat we al een tijdje higher lows weten te creëren. Hierdoor word het patroon strakker en strakker en daalt het volume zoals je kunt zien. Men is aan het afwachten en de verwachting is dat we binnenkort flink wat prijsactie zullen gaan ervaren.

De descending triangle is een lastig verhaal. Veel traders die we spreken hebben een andere interpretatie met betrekking tot deze triangle. Ik heb op de chart twee trendlijnen getekend zoals jullie kunnen zien. De voornaamste trendlijn was in eerste instantie de lichtrode lijn, maar omdat het breken tot weinig prijsactie heeft geleid zullen nu veel ogen op de dikkere trendlijn gericht zijn. Op kortere termijn heeft de lichtrode trendlijn wel als support en resistance gediend.

De 50EMA en 50MA zijn erg betrouwbare indicators op de weekly (paars&oranje). Dit zijn key resistance area’s en het is erg bullish als we hier boven weten te komen.

https://www.tradingview.com/x/gL9BL7pf/

Dan schakelen we nu over op de daily candles. Het allereerst waar ik over wil beginnen is de Bollinger Band squeeze. De banden worden nog strakker en op 1d timeframe is het zelden zo strak geweest in het verleden. In combinatie met de HV indicator is het natuurlijk vanzelfsprekend dat we extreme volatiliteit kunnen verwachten en de meeste hopen natuurlijk dat dit in het voordeel is van de bulls. Nadelig hierbij is momenteel dat de STOCH RSI indicator bearish kruist. Je kan natuurlijk niet oordelen aan de hand van één indicator, maar het is een streepje erbij voor de bears. Tip: Meest betrouwbaar zijn chart patronen en candlesticks+formaties en daarna pas de indicators!


https://www.tradingview.com/x/dSRUSdUl/

We zoomen nu in naar de 1h chart. De laatste tijd is vrijwel alle actie te zien op de kleinere timeframes. We hebben zoals je ziet de resistance zone tussen $6589 en $6600 meerdere malen getest, maar zonder succes. Het was niet verkeerd voor BTC om even af te koelen zodat we later weer momentum konden opwekken, maar momenteel bevinden we ons ook onder de $6500 support/resistance wat nadelig is voor de bulls. Een erg grote sell order heeft deze tank in gang gezet en tot op heden is Bitcoin hier niet boven weten te komen.

Weten we niet meer boven de $6500 te komen dan zijn de volgende support area’s: $6460 -> $6425-6400 -> $6355 -> $6300 -> $6200 -> $6100

Weten we te herstellen dan hebben we uiteraard de $6588-6600 zone en daarna de key resistance tussen $6791-6851.

Wil je graag optimaal op de hoogte blijven kan je altijd onze KDW_Crypto telegram joinen!

https://www.tradingview.com/x/crCFDcxe/