Krijg online je privacy terug met de Crypton (CRP) cryptocurrency van Utopia’s P2P ecosysteem

In een wereld waarin we in toenemende mate aan elkaar verbonden zijn wordt privacy, of juist een gebrek aan privacy, een steeds belangrijker. Inmiddels is je persoonlijke data waardevolle handelswaar voor bijvoorbeeld adverteerders. Hoe bedrijven meer dan eens online gedrag in kaart brengen is door het volgen van digitale transacties.

In het kader van bovenstaande lanceerde The 1984 Group Utopia. Utopia is een peer-to-peer (P2P) ecosysteem waarmee de gebruiker online zijn of haar identiteit en vrijheid veilig kan stellen. De kern van dit systeem is de privacy cryptocurrency crypton (CRP).

Wat is Crypton en wat kan je ermee?

Crypton bewerkstelligt microtransacties en automatische betalingen door middel van application programming interfaces (API’s). De transacties zijn niet alleen snel – lees 3 seconden – maar ook onomkeerbaar en niet te traceren.

Crypto werd op vorig jaar op 18 november gelanceerd als onderdeel van het Utopia P2P-systeem; zonder hierbij gebruik te maken van een initial coin offering (ICO), private investeerders of een allocatie van deze investering aan het team. Door gebruik te maken van blockchain-technologie wordt bewerkstelligd dat gebruikers genieten van complete anonimiteit en vrijheid. Simpel gezegd is Crypton (CRP) de ideale valuta voor snelle en vertrouwelijke transacties.

Wat maakt Crypton (CRP) anders dan andere cryptocurrencies?

Er zijn enorm veel cryptocurrencies op de markt en deze hoeveelheid lijkt alleen maar toe te nemen; een aantal van deze cryptocurrencies krijgt een hoop aandacht. Toch is er meer dan hype nodig voor een cryptocurrency om daadwerkelijk aan te slaan en geadopteerd te worden door gebruikers. Hiermee behoudt een cryptocurrency namelijk ook waarde. Hiervoor zijn karakteristieken voor nodig waarmee de desbetreffende cryptocurrency op kan vallen en de competitie aan kan gaan met de concurrentie.

Twee zaken die Crypton doen opvallen ten opzichte van de rest zijn de geavanceerde versleuteling en de mogelijkheid tot het volledig behouden van privacy van de gebruiker.

Zoals eerder al genoemd is Crypton onderdeel van het ecosysteem van Utopia; een systeem waarmee wordt beoogd compleet behoud van de privacy van de gebruiker te faciliteren.

Zoals ons aller bekende Bitcoin wordt Crypton niet beheerd door een enkele entiteit. Crypton is volledig gedecentraliseerd en opereert compleet onafhankelijk van autoriteiten. Crypton is dus niet verbonden aan een groot bedrijf, instituut, overheidsinstantie of centrale bank. Omdat er geen centrale autoriteit is en dus ook geen centrale entiteit is die de scepter zwaait, is zowel Crypto als het Utopia netwerk minder kwetsbaar als het gaat om zwakheden of  aanvallen. Daarnaast is het zo dat zelfs de oprichters van het Utopia systeem de operationele algoritmen niet kunnen veranderen.

De mogelijkheden tot versleuteling staan in de u-wallet standaard aan. Hiermee zijn alle activa van de gebruiker beveiligd door cryptografische methodes op meerdere niveaus. De cryptocurrency zijn dus goed beveiligd tegen bijvoorbeeld hackers.

Ook de transacties op het netwerk zijn veilig. Transacties worden versleuteld met een cryptografische sleutel die verbonden is aan de transactie op de blockchain. Niemand kan hiermee de transacties van een gebruiker herleiden tot het IP-adres van de gebruiker. Met andere woorden, niemand kan zien welke transacties door wie zijn uitgevoerd.

De toekomst van Crypton

Omdat Crypton nog niet zo lang bestaat is het lastig om de vergelijking te maken met andere cryptocurrencies. Desondanks lijkt het erop dat Crypton alleen maar beter zal worden. Verschillende cryptocurrency exchanges zijn voornemens om Crypton (CRP) gratis op te nemen; wat iets zegt over de grote vraag naar de cryptocurrency.

Crypton is exclusief de cryptocurrency van het revolutionaire Utopia ecosysteem en daarom zal de vraag alleen maar toenemen naarmate de adoptie van het systeem zal toenemen. Dat er steeds meer interesse is voor de cryptocurrency wordt bevestigd door de resultaten die in Google zijn te vinden als wordt gezocht naar ‘What is Crypton?’.

Wordt Crypton de nieuwe Bitcoin? Zal het net zo’n lucratieve investering zijn als dat de grote cryptocurrencies zijn geweest? Er is maar een manier om hierachter te komen en iedereen wordt uitgenodigd om hieraan mee te doen.


Bovenstaand artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies.

The post Analyse: Krijg online je privacy terug met de Crypton (CRP) cryptocurrency van Utopia’s P2P ecosysteem
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht