Ripple (XRP) tegen verlenging eerste fase rechtszaak, zou “existentiële bedreiging” zijn voor bedrijf

De Securities and Exchange Commission (SEC), de toezichthouder in de Verenigde Staten die investeerders beschermt, wil meer tijd in de zaak tegen Ripple (XRP). Om precies te zijn wil het meer tijd om bewijslast te vergaren om te kunnen bewijzen dat XRP een investeringscontract is. Ripple wil echter niets weten van een verdere vertraging van de uitspraak. Dit zou namelijk een “existentiële bedreiging” vormen voor het bedrijf.

De SEC vroeg op 3 juni een verlenging van de discovery-fase aan. Dit is de fase in een rechtszaak waarin onder andere getuigen worden opgeroepen en verhoord. Daarvoor wil de SEC nu meer tijd. De toezichthouder wil namelijk meer getuigen oproepen. Hiervoor wil het een extra twee maanden.

Een van de advocaten die Ripple vertegenwoordigen heeft gisteren een tegengeluid laten horen. James K. Filan deelde op Twitter het document waarin het de rechter vraagt niet akkoord te gaan met de verlenging en wel hierom:

“De brief van de SEC geeft een onjuiste weergave van de redenen voor Ripple’s verzet tegen uitbreiding van de discovery. Ripple is tegen deze verlenging omdat vertraging zeer nadelig zal zijn voor Ripple en omdat er geen goede reden is om het discover-schema te wijzigen. […] Vertraging in deze rechtszaak vormt een existentiële bedreiging voor de activiteiten van Ripple in de Verenigde Staten”

Of de rechter Ripple gelijk gaat geven lijkt nog geen geklaarde klus te zijn. De SEC heeft namelijk aangegeven dat het meer getuigen wil horen omdat gedurende het proces meer bewijsmateriaal boven is komen drijven. Hierom wil het onder andere de voormalige CFO van Ripple, Ron Will, en voormalige vicepresident van Xpring, Ethan Beard, verhoren.

The post Analyse: Ripple (XRP) tegen verlenging eerste fase rechtszaak, zou “existentiële bedreiging” zijn voor bedrijf
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht