Laatste poging tot ETF!

De laatste poging is begonnen om een ​​bitcoin exchange-traded fund (ETF) op de markt te brengen.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) kondigde aan dat het begon met de herziening van een bitcoin ETF-  regelwijzigingsvoorstel ingediend door NYSE Arca en Bitwise Asset Management op 11 februari, en het voorstel zelf werd gepubliceerd in het federale register op 15 februari. Wat betekent dat de toezichthouder 45 dagen heeft om een ​​eerste beslissing te nemen over het goedkeuren, afwijzen of verlengen van het voorstel.

Leden van het grote publiek die antwoorden op het voorstel voor regelwijziging willen indienen, hebben drie weken om opmerkingen in te dienen.

NYSE Arca en Bitwise hebben hun aandacht aangekondigd om eerder dit jaar een bitcoin ETF op de markt te brengen en het voorstel voor een wijzigingsvoorstel dezelfde dag in te dienen . Vanwege de sluiting van de overheid heeft de SEC de indiening echter niet in het federale register gepubliceerd, wat betekent dat het agentschap het voorstel niet heeft onderzocht.

Dat veranderde vandaag, met de editie van vrijdag van het register die de laatste aftelling startte.

De SEC moet nog een bitcoin ETF goedkeuren, meerdere weigeren en anderen vragen om hun inzendingen in te trekken.

Meest recent hebben VanEck en SolidX een gezamenlijk voorstel ingediend bij Cboe BZX Exchange vanwege de recente Amerikaanse overheidssluiting. Het voorstel, dat voor het eerst werd ingediend in 2018, had te maken met een definitieve beslissingsdatum van 27 februari en werd algemeen beschouwd als een sterke kandidaat voor goedkeuring.

De gesprekken tussen de voorstanders en de toezichthouders vervielen echter als gevolg van de sluiting.  En VanEck-CEO Jan van Eck legde uit dat de bedrijven dachten dat het beter zou zijn om het voorstel in te dienen en op een later tijdstip opnieuw in te dienen.  Ipv te hopen dat het wordt goedgekeurd op een technisch karakter. De bedrijven dienden het voorstel de volgende week opnieuw in.

Terwijl de SEC het VanEck / SolidX-voorstel op haar website heeft gepubliceerd , moet deze nog in het federale register verschijnen, wat betekent dat de klok nog niet is gestart voor deze ETF.

 

Bron: Coindesk.com

Deel dit bericht