Waarom blijft exchange Cryptopia stil??

De Nieuw-Zeelandse cryptocurrency exchange Cryptopia onthulde dat de lokale politie werknemers heeft toegestaan ​​terug te keren naar het kantoor van de onderneming. Dit na de opschorting van de activiteiten midden vorige maand na een beveiligingsbreuk van meerdere miljoenen dollars. In de laatste update heeft de cryptocurrency-uitwisseling aangegeven dat onderzoeken nog steeds aan de gang zijn.

De aankondiging van Cryptopia komt kort nadat de politie de crypto-uitwisseling het groene licht gaf om opnieuw te openen. De Nieuw-Zeelandse Bode meldde op 13 februari dat wetshandhaving hun belangrijkste onderzoeken had beëindigd. Rechercheur Greg Murton van de High Tech Crime Group:

“We hebben het grootste deel van het werk dat vereist is door de High Tech Crime Group [HTCG] op Cryptopia’s bedrijfslocatie voltooid, hoewel HTCG-medewerkers daar blijven werken aan het afronden van aspecten van hun werk. Cryptopia-management heeft volledige toegang tot hun faciliteiten en bedrijfsruimten en het politieonderzoek staat niet in de weg aan het opnieuw opstarten van hun bedrijf. “

CRYPTOPIA BLIJFT STIL, WAARDOOR GEBRUIKERS GEFRUSTREERD RAKEN

Zelfs na het groene licht van de politie was Cryptopia vaag over de omvang van de verliezen. Dit heeft sommige gebruikers en investeerders in frustratie gelaten omdat ze geen toegang hebben tot hun rekeningen of zelfs de omvang van de verliezen kunnen aangeven.

Maar een onderzoek uitgevoerd door blockchain analyseplatform Elementus onthulde later dat de uitwisseling eigenlijk activa ter waarde van $ 16 miljoen had verloren.

ETHEREUM WAS NIET DE ENIGE CRYPTO DIE IN DE HACK WERD GESTOLEN

Elementus onthulde ook dat de uitwisseling Ethereum niet alleen had verloren, maar ook andere cryptocurrencies. Deze omvatten Dentacoin, Lisk, Centrality, Zap en Pillar. De hackers hebben naar verluidt de digitale activa van Cryptopia naar verschillende andere crypto-uitwisselingen verplaatst, waaronder Binance , , Huobi, Kucoin, HitBTC en Bittrex.

Het is begrijpelijk dat gebruikers gefrustreerd zijn over de slechte communicatie van Cryptopia. Dit komt omdat de informatie die tot nu toe is verkregen afkomstig is van externe bronnen. De politie in Nieuw-Zeeland is ook terughoudend geweest omdat ze hebben geweigerd licht te werpen op de waarde van verloren cryptocurrencies.

Afgezien van het feit dat het gestolen bedrag nog steeds een raadsel was, was de inbreuk op de beveiliging ook buitengewoon. In plaats van toegang te verkrijgen tot de cryptocurrency-uitwisseling, mikten de hackers op gebruikersportefeuilles. Het aantal portemonnees waarvan de persoonlijke gebruikerssleutels werden verkregen door de hackers wordt geschat op meer dan 76.000.

CRYPTOPIA HACKER KWAM TERUG VOOR MEER

Een ander verbijsterend aspect van de inbreuk op de beveiliging is dat wordt vermoed dat deze bijna veertien dagen na de eerste aanval weer heeft plaatsgevonden. Volgens Elementus, die ook de tweede doorbraak ontdekte, was het dezelfde hacker (of groep) die de tweede keer toesloeg. Maar net als bij de eerste hack moet Cryptopia dit nog aanpakken in het belang van zijn gebruikers.

 

 

Bron: https://www.ccn.com/crypto-exchange-cryptopia-hack-reopen-nz