Livepeer verwachting: Wat gaat de LPT koers doen?

Streaming diensten zijn immens populair en ook broodnodig voor bedrijven om hun films en clips af te spelen. Ook dApps moeten hun filmpjes af kunnen spelen en daar heb je een soort media-player voor nodig. Voorheen was dit altijd een centrale partij, maar sinds een tijdje hoeft dit niet meer. De Livepeer verwachting is hoog, maar maken ze het waar?

Dit artikel gaat over de use-case van Livepeer, de Livepeer crypto verwachting en we kijken naar de LPT token en LPT voorspellingen voor de toekomst. Money-wise is het vaak een goedkopere oplossing voor dApps en ze hoeven niet meer te kiezen voor gecentraliseerde streamingdiensten. 

Wat is Livepeer?

Livepeer is een protocol voor live videostreaming. Het is volledig gedecentraliseerd, schaalbaar en een manier om geld te verdienen wanneer jij je steentje bijdraagt aan het protocol. Je moet het zien als een soort media-laag over bijvoorbeeld een dApp heen. 

Livepeer kan deze voordelen bieden doordat ze gebruik maken van een groot netwerk aan Nodes. Deze Nodes lenen hun computerkracht aan het netwerk zodat de videos die binnenkomen op het netwerk getranscodeerd kunnen worden. 

Transcoderen is het converteren van een mediabestand van een bepaald formaat naar een ander formaat. Dit is nodig omdat de video in het rauwe formaat niet meteen te bekijken is op bijvoorbeeld een mobieltje of Ipad. De Nodes leveren computerkracht in ruil voor LPT coins. Het loont dus om als Node te werk te gaan!

Om het even duidelijk aan te geven, Livepeer is dus geen Nieuwe Netflix of Videoland. Het opereert achter de schermen en ontwikkelaars kunnen er gebruik van maken om kosten te besparen en gedecentraliseerd te werk te gaan. Livepeer en haar Nodes transcoderen de videos en de ontwikkelaars genieten van de voordelen. 

Nu zijn ze niet onopgemerkt gebleven bij de grote investeerders. Het bedrijf Grayscale ziet namelijk potentie in LPT. Grayscale is het bedrijf achter de Bitcoin Investment Trust. Zij hebben Livepeer toegevoegd als Trust in 2021. Dat grote investeerders nieuwsgierig zijn en instappen is een mooie stap vooruit en kan de Livepeer koers goed doen.

Ons hele leven speelt zich zowat online af en we kijken dagelijks filmpjes. Dit kan positief zijn voor de Livepeer verwachting aangezien de markt alleen maar zal toenemen. Nu nog afwachten tot de massa blockchain gaat adopteren en Livepeer erg handig blijkt te zijn!

Livepeer koers

De Livepeer koers begon eigenlijk meteen met een hoge prijs. Waar veel coins voor onder de 0,10 dollar op de exchanges komen te staan was de LPT coin in december 2018 al boven de 8 dollar. Dit is het moment dat we de LPT koers voor het eerst zien op Coinmarketcap. 

LPT heeft geen ICO gehouden, maar wel een private sale. 19% van alle LPT crypto werd toentertijd verkocht tijdens twee private sales in 2017. In de eerste ronde was 1 LPT coin 0,94 dollar waard en tijdens de tweede ronde kon je LPT coins kopen voor 3 dollar per stuk. Wellicht dat de hoge koers meteen in het begin nu wat logischer klinkt. 

De Livepeer koers heeft op dit moment een waarde van $ 12.91.

Deze waarde blijft natuurlijk niet voor altijd hetzelfde. Vooral in de cryptowereld kun je veel waardeschommelingen tegenkomen. Zo ook bij de LPT koers. De waarde daalde vrijwel meteen waarna die in april 2019 weer op gelijke hoogte kwam als in december 2018. 

De hoogste sprong die LPT heeft gemaakt was op 13 maart 2021. Toen vloog de prijs van 5,27 dollar naar 43 dollar in 1 maand tijd. In de afgelopen 24 uur was de het LPT prijsverschil 4.99%.

Voor je eigen onderzoek kan je aanvullende Livepeer data gebruiken. Dit vind je hieronder.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Livepeer verwachting

In het eerste deel van dit artikel hadden we het over het nut van Livepeer en de Nodes die transcoderen voor LPT. Er zijn echter meerdere actoren die belangrijk zijn op het netwerk. 

Orchestrators

 • Dit zijn de Nodes die transcoderen. Zoals ik al zei krijgen zij hier LPT coins voor, maar ze krijgen ook uitbetaald in ETH. De dApp die een video afgespeeld wilt hebben moet hiervoor namelijk betalen. Zij betalen de Orchestrator in ETH uit en het LPT netwerk legt LPT coins bij. Voordat je een Orchestrator kan worden moet je wel in het bezit zijn van LPT crypto.

Broadcasters

 • Dit zijn de dApps die hun videos getranscodeerd willen hebben. Zij leveren de video aan. Netflix zou bijvoorbeeld een broadcaster kunnen zijn wanneer zij hun films laten transcoderen door LPT waarna ze de films kunnen vertonen aan de eindgebruiker. 

Delegators

 • Delegators staken hun LPT coins via een Orchestrator. Vaak zijn dit mensen die wel veel LPT coins hebben maar bijvoorbeeld geen computerkracht om als Orchestrator te fungeren. Ze delegeren als het ware hun coin naar een Orchestrator om op die manier een deel van de verdienste te krijgen. Aangezien een Orchestrator coins nodig heeft kunnen ze hierdoor samenwerken.

Zie hier in een notendop de werking van Livepeer. Als dit onderdeel was van je eigen onderzoek omdat je wellicht geïnteresseerd bent in de coin. Dan kan je ook kijken naar de historische data als een goede indicator voor verder onderzoek. Het handelsvolume is hier een voorbeeld van. 

hoe hoger dit volume hoe meer geld in te coin wordt gestopt. Dit kan betekenen dat het vertrouwen is toegenomen en dat de kwaliteit van de markt is verbeterd. Het handelsvolume van Livepeer was in de afgelopen 24 uur $ 14,639,254

Hieronder zie je historische LPT koers data.

* Currency in USD
Historical Price for Livepeer
Date Open Close High Low Volume

Livepeer prijs voorspelling 2021 – 2028

Wanneer je de Livepeer prijs voorspelling opzoekt op het internet dan vind je waarschijnlijk veel verschillende prijzen. De LPT waarde is ook lastig te voorspellen. Dit kan komen doordat de cryptomarkt vrij onvoorspelbaar is, maar alsnog wagen mensen zich eraan. 

Eigen onderzoek is hierdoor altijd belangrijk. Livepeer mag dan wel uniek zijn in zijn use-case en opereren in een markt die alsmaar groter wordt, risico is er altijd. Positief is in ieder geval de investering van Grayscale. Zulke investeringen zijn altijd goed om in de gaten te houden. Hierdoor kan de LPT prijs zomaar stijgen.

Om je een beeld te geven van Livepeer prijzen staan er hieronder enkele LPT voorspellingen. Als je kijkt naar de afgelopen 7 dagen dan was het verschil in koers -0.82%. Kijk je echter voor investeringen voor de lange termijn, dan kan je beter verder vooruit kijken. 

2021 $19,89
2022 $23,62
2023 $26,47
2024 $32,14
2025 $38,02
2026 $47,17
2027 $42,24
2028 $58,81

Livepeer coin kopen

De hierboven genoemde voorspellingen zijn vrij onzeker. Het kan jaarlijks verschillen en daarom zeg ik het nog een keer. Doe goed eigen onderzoek. Wees je bewust van de risico’s. Maak je eigen keuze. Er zijn namelijk veel factoren die de LPT waarde beïnvloeden. 

Een daarvan is vraag en aanbod. Wanneer veel mensen de coin willen kopen, maar er zijn er maar een paar, dan kan dit de prijs doen stijgen. Voor Livepeer zijn er op dit moment 23,939,699 LPT coins beschikbaar met een totale supply van 23,939,699 LPT. De totale market cap is $ 306,591,434.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Livepeer en zit je erover na te denken om LPT te kopen? Dan kan je dit op meerdere exchanges doen. Een hiervan is Binance. Mocht je nog geen account hebben, dan kan je die via deze link aanmaken.

 1. Ga naar de Binance exchange ( <– Alleen via deze unieke link ontvang je voor altijd 10% korting op je handelskosten!)
 2. Log in of maak een account aan
 3. Stort BTC of ETH op je Binance exchange (kan eenvoudig via Bitvavo)
 4. Wissel je crypto om (market order)
 5. Gefeliciteerd, je heb de crypto gekocht en bent klaar

Het artikel Livepeer verwachting: Wat gaat de LPT koers doen? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht